Туреччина заявила про перегляд позиції щодо реакції на російські санкції

За словами Реджепа Ердогана, росіяни діють занадто емоційно та недипломатично.

Реджеп Ердоган. Фото: www.gapp.az.

Уряд Туреччини пропрацює питання про реакцію на російські санкції. Про це заявив президент Туреччини Тайїп Ердоган, передають Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ та телеканал Haber Turk.

За його словами, уряд проведе "консультації зі збройними силами та іншими відомствами". Щодо питання про росіян, які проживають у Туреччині, Ердоган зазначив, що вони мають права і підпорядковуються законам, чого "Туреччина не може не поважати". "Туреччина не стане, керуючись емоціями, наприклад, видворяти тих, хто приїхав сюди з Росії, купив квартиру, оселився", - сказав він.

Росія в контексті нинішньої кризи у відносинах з Туреччиною "підходить до проблеми емоційно", вважає президент Туреччини Тайїп Ердоган. "Демонстрована Росією позиція недипломатична. Вони підходять до проблеми емоційно, - наголосив Ердоган. - Недобре відразу починати розмову про санкції. Коли всі ввели санкції проти Росії, Туреччина цього не зробила. Ми сказали, що Росія - наш стратегічний партнер, і ми продовжимо постачати їй продовольство", - сказав він. З його точки зору, рішення Росії відмовитися від турецьких продуктів "несерйозне для держави".

"Ми в цій ситуації поводимося благородно. Ми не говоримо з ними (з росіянами) тією ж мовою, намагаємося використовувати дипломатію. І ми чекаємо, що вони також змінять підхід", - сказав турецький президент.

За звʼязки з командою Навального: У РФ заарештовано журналістів AP і Reuters (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 21:59

У Росії заарештували журналістів Сергія Кареліна і Костянтина Габова, які працювали на Reuters та Associated Press, за звинуваченнями у нібито співпраці з командою Олексія Навального. Про це повідомляє AP, передають Патріоти України. Карелін, який має ...

Через антисемітські гасла: Кандидатку в президенти США затримали під час пропалестинської акції

неділя, 28 квітень 2024, 20:28

Під час студентських демонстрацій в американських кампусах проти війни в Секторі Гази поліція затримала сотні людей. Серед них – кандидатка у президенти США від Партії зелених Джилл Стайн. Про це пише BBC, передають Патріоти України. Прессекретар Джилл...