"Турок надо воспитывать": У Держдумі РФ хочуть розірвати договір з Туреччиною

Росіяни вирішили офіційно "не дружити" з Туреччиною та сподіваються на підтримку Вірменії.

Держдума РФ. Фото: timeskz.kz.

Депутати Держдуми РФ пропонують денонсувати Московський договір про дружбу і братерство, підписаний 16 березня 1921 року Урядом РРФСР і урядом Великих народних зборів Туреччини. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Известия.

З пропозицією депутати від КПРФ Валерій Рашкін і Сергій Обухов звернулися до президента Росії Володимира Путіна і міністра закордонних справ Сергія Лаврова. "В худших традициях своих старших коллег руководство Турецкой Республики раз за разом демонстрирует агрессивную, эгоистичную политику, основанную на двойных стандартах. В этой связи, полагаем, не лишним было бы напомнить турецким властям, что Московский договор о дружбе и братстве, заключенный между Турцией и Советской Россией 16 марта 1921 года, не вечен", - говориться в їхньому листі.

"Полагаем, что сейчас, в условиях нарастания турецкой агрессии, нам следует юридически проработать возможность пересмотра всех невыгодных для нашей страны и ее союзников российско-турецких соглашений. Анкара должна понимать, чем может обернуться для нее эскалация конфликта. Только это может ее отрезвить и удержать от новых провокаций", - заявив Обухов.

Ініціативу підтримують і в "Справедливій Росії". Зокрема, депутат Олег Пахолков заявив: "Турок надо воспитывать. Всё в этом мире не вечно под луной. И если вы сегодня опять начинаете вставать на предательскую позицию, то вопрос о денонсации договора о дружбе и братстве является нормальной мерой. И в этом вопросе нас поддержит Армения".

Депутати нагадують, що турецьке керівництво в особі президента країни Реджепа Ердогана до сих пір не принесло вибачень у зв'язку з інцидентом, що стався 24 листопада з російським винищувачем Су-24 над територією Сирії. При виконанні бойового вильоту бомбардувальник російських ВКС був збитий винищувачем турецьких ВПС F-16.

У Росії знищили два тепловози - ГУР Міноборони (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:44

У Росії 26 та 28 квітня невідомі спалили два тепловози, повідомляють Патріоти України. Перший тепловоз ЧМЕ-3 був знищений у Владикавказі, другий — марки 2ТЕ10М — в Оренбурзі, повідомили в ГУР Міноборони України. Українське розвідувальне відомство також...

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...