У Держдумі РФ хочуть карати за дискредитацію країни чи її органів влади

Кримінальний кодекс пропонують доповнити розділом «Дискредитація Російської Федерації».

Фото: www.baltpp.ruДепутат від «Справедливої Росії» Олег Міхєєв планує внести до Держдуми законопроект, що передбачає введення кримінальної відповідальності за «дискредитацію Росії або її органів влади», повідомляють Патріоти України з посиланням на РИА Новости.

Під дискредитацією розуміється «поширення завідомо неправдивих, неточних або перекручених відомостей про політичне, економічне, соціальне, військовому чи міжнародне становище РФ, правове становище громадян в Російській Федерації, що дискредитують Російську Федерацію або її органи влади».

Згідно з документом, ці порушення каратимуться штрафом в розмірі до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 160 годин.

За дискредитацію Росії публічно, а також з використанням ЗМІ або інтернету, пропонується ввести штраф до 1 мільйона рублів або виправні роботи на строк до 240 годин.

За те саме діяння, вчинене з використанням службового становища, передбачаються штрафи в розмірі до 2 мільйонів рублів з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або виправними роботами на строк до 320 годин.

Як наголошується в пояснювальній записці, проект закону спрямований на зміцнення основ державності. На думку Міхєєва, «поширення завідомо неправдивої інформації про РФ призводить до відтоку капіталу, кадрів, створення та активізації асоціальних груп громадян та іншим негативним наслідкам».

Обережно, але оптимістично: Голова Пентагону відповів на питання, скільки F-16 отримає Україна у 2024 році

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:54

Протягом 2024 року Україна отримає більше ескадрильї американських винищувачів F-16. Вони прибуватимуть разом із пілотами та обслуговуючим персоналом. . Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін на засіданні 21-го засідання у форматі "Рамштайну" 26...

Керченському мосту, логістичним вузлам та базі в Севастополі хана? - США дозволили Україні застосовувати далекобійні ATACMS по Криму - The New York Times

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:42

Україна вже отримала версію балістичні ракети ATACMS із дальністю до 300 кілометрів, стверджують джерела. США дозволили Україні бити по об'єктах у Криму далекобійними балістичними ракетами ATACMS. Про це напередодні повідомила газета The New York Times...