У Гройсмана назвали умови зустрічі Порошенка з Путіним

Щоб український та російський президент зустрілися, Москва повинна повністю виконати всі взяті на себе зобов’язання у відповідності до Мінських домовленостей.

Порошенко і Путін. Ілюстрація:Real-vin.comКерівник Міністерства економічного розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко оприлюднив умови, відповідно до яких можлива миротворча зустріч українського президента Петра Порошенка зі своїм російським колегою Володимиром Путіним. Про це міністр заявив у прямому ефірі одного з вітчизняних телеканалів, зазначають Патріоти України.

Зокрема Зубко наголосив, що аби український та російський президент зустрілися, Москва повинна повністю виконати всі взяті на себе зобов’язання у відповідності до Мінських домовленостей, а саме: вивести свої війська з Донбасу, звільнити всіх українських громадян, які наразі перебувають в полоні, а також закрити кордон з Україною.

"Я вважаю, це варто зробити тільки тоді, коли російська сторона дотримається усіх тих кроків, які вона зобов’язувалася виконати. В документі чітко прописані гарантії Москви про те, що бойовики самопроголошених республік виконають свою частину зобов’язань. Перш за все, це виконання Мінських домовленостей, відведення важкого озброєння та військ, вихід на волю наших полонених, а ще - повністю закритий кордон. А все інше залишається лише питанням часу",- пояснив Зубко.

Востаннє Порошенко та Путін зустрічалися в Берліні у рамках "нормандського формату". Тоді обидва президенти навіть не потиснули одне одному руки.

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...