У Харкові в 2014-му "беркутівці" і міліція не приховували своїх проросійських настроїв: "Ягуар" розкриває таємниці спецоперації

7-8 квітня виповнюється третя річниця від дня, коли бійці вінницького «Ягуару», що дислокується у Калинівці, за п’ять хвилин без жертв та пострілів звільнили приміщення Харківської ОДА.

Харківська ОДА. 2014 рік. Фото: 33 канал.

Під час спецоперації зі звільнення Харківської облдержадміністрації навесні 2014 року від сепаратистів бійці місцевого "Беркута" і співробітники міліції зізнавалися, що готові були пустити в адміністративні будівлі "представників Росії". Про це в інтерв'ю виданню Veжа розповіли бійці колишнього спецпідрозділу МВС "Ягуар", які і звільняли Харківську ОДА, передають Патріоти України.

За словами бійців, в ніч на 8 квітня 2014 року ці фірми мали штурмувати захоплений будинок разом зі спецпідрозділом ГРУ Збройних сил України, які прибули до Харківського аеропорту, з важким озброєнням, але брати участь в спецоперації без пояснень відмовилися.

В результаті "Ягуар" провів спецоперацію своїми силами, за 5 хвилин без єдиного пострілу вивівши всіх сепаратистів з адмінбудівлі.

"Там був ще харківський "Беркут", і від них в нашу сторону були тільки погрози. Головне нарікання -"навіщо ми тут?". Хоча ми фактично виконували їх роботу. Обіцяли нам, що ми звідти "не виїдемо". Вони нібито" були з народом", - говорили, що якщо люди "захочуть в адміністрацію - ми їх пустимо і перешкоджати не будемо". На другий день, після свого роду переговорів, погрози припинилися", - розповів один з "ягуарівців" Михайло Дідик.

За його словами, спецназівцям довелося охороняти приміщення до 22 квітня разом з "беркутівцями" та місцевою міліцією, які не приховували своїх проросійських настроїв.

"Співробітники міліції говорили, що навіть якби сюди прийшли "представники Росії", вони їх би теж пустили. А у деяких були брати на кордоні, вони говорили, що ті росіян теж пропустять. Але це були розмови. Ми ж робили свою роботу, показали, що можна тримати позицію і протистояти проявам сепаратизму", - підкреслив Дідик.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...