У Міжнародний суд ООН передано матеріали щодо причетності РФ до обстрілу Маріуполя у 2015 році, - СБУ

У відомстві повідомили, що наразі триває робота зі збору доказів участі російської армії в обстрілі Краматорська.

Наслідки обстрілу Маріуполя. російськими окупантами. Фото:Факти - ICTVСлужба безпеки України передала в Міжнародний суд ООН матеріали про причетність кадрових військових Збройних сил Російської Федерації до обстрілу Маріуполя ракетами у 2015 році. Про це розповів глава СБУ Василь Грицак, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

"Хочу повідомити, що на сьогодні ці матеріали (доказів російської присутності на території України – ред) передано в Міжнародний суд ООН і відправлено до 184 українських установ за кордоном та міжнародних організацій," – заявив очільник СБУ.

Також, він додав, що наразі триває робота зі збору доказів участі російської армії в обстрілі Краматорська.

"СБУ з самого початку війни проводить активну роботу зі збору доказів російської присутності на нашій території, зокрема перебування кадрових військовослужбовців Збройних сил РФ на території нашої держави", – розповів Грицак.

Як повідомлялося раніше, Служба безпеки України оприлюднила матеріали розслідування, які доводять безпосередню участь російських військових в обстрілах мікрорайону "Східний" у Маріуполі 24 січня 2015 року.

Унаслідок обстрілів у Маріуполі 24 січня 2015 року загинуло 29 громадян України, 92 – отримали поранення, пошкоджено житлові та нежитлові будинки, ринки.

Боєприпаси для України: В Чехії відповіли, скільки наразі зібрано коштів на снаряди для ЗСУ і скільки ще прагнуть зібрати цьогоріч

середа, 8 травень 2024, 4:15

До ініціативи Чехії щодо снарядів приєднались вже два десятки країн з Європейського союзу й НАТО. Кошти на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України вже зібрані нині в межах чеської ініціативи. Про це розповів міністр закордонних справ Чехі...

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...