У Молдові заявили про готовність виставити рахунок Кремлю за окупацію Придністров'я

За підрахунками Кишинева, у Придністров'ї перебуває 2000 російських військових, які проводять спільні навчання з так званою придністровською армією, тим самим порушуючи міжнародне право.

Ілюстрація:eurointegration.com.ua

Молдова має намір найняти міжнародну юридичну фірму для оцінки збитку від військової присутності РФ у Придністров'ї. Про це заявив спікер молдавського парламенту Андріан Канду в інтерв'ю латвійському виданню Latvijas Avize, зазначають Патріоти України.

Канду впевнений, що цей збиток буде вимірюватися в мільярдах доларів.

"Ми маємо намір найняти міжнародну юридичну фірму, щоб підрахувати збитки від присутності Росії в Придністров'ї протягом 25 років. Рахунок буде вимірюватися мільярдами доларів," - заявив Канду.

За підрахунками Кишинева, в Придністров'ї знаходиться 2000 російських військових, які проводять спільні навчання з так званою придністровською армією, тим самим порушуючи міжнародне право.

"Російські військові підрозділи є загрозою для безпеки, оскільки це незаконна військова присутність, така ж, як в Абхазії, Південній Осетії і Східній Україні," - сказав спікер парламенту Молдови.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...