У пошуках ознак злочину: В СБУ проведуть експертизу статті Пінчука в The Wall Street Journal

​Служба безпеки відповіла на депутатський запит Дмитра Яроша.

Вікор Пінчук. Фото:Politeka

Служба безпеки України проведе експертизу статті бізнесмена Віктора Пінчука в Wall Street Journal (WSJ). Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат (позафракційний) ВРУ Дмитро Ярош, передають Патріоти України.

У своїй публікації Ярош наводить офіційну відповідь СБУ на його депутатський запит. "Щодо висловлювань громадянина України В. Пінчука призначена відповідна судова семантико-текстуальна експертиза", - йдеться в документі. Також СБУ повідомила Яроша про те, що викладені нардепом обставини розслідуються Головним слідчим управлінням СБУ в рамках кримінальної справи за ознаками злочинів, передбачених ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) і ст. 258-5 (фінансування тероризму) ККУ.

"Отримав від СБУ проміжну відповідь щодо ворожих і антидержавних заяв компрадорського паразита Пінчука... Питання будемо добивати. Геть олігархів з України!" - прокоментував світлину Дмитро Ярош.


Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...