У скандалі із угорськими паспортами на Закарпатті замішана Росія, - український дипломат

Кроки, які вже були зроблені Угорщиною, мають певну мету, і це зовсім не турбота про права українських угорців.

Василь Боднар. Фото: Сегодня.

Скандал з угорськими паспортами на Закарпатті може бути ініціативою Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, передають Патріоти України.

Він зазначив, що відповідна ситуація на Закарпатті вигідна тільки для РФ. Ймовірно, Будапешт пішов на такі дії лише задля власної вигоди в переговорах з Москвою. Боднар вважає, що за агресивною політикою угорців, в тому числі і за скандалом з паспортами, стоїть Росія.

"Такий підхід не відповідає політиці добросусідських відносин і партнерства з Україною. Кроки, які вже були зроблені Угорщиною, мають певну мету, і, наскільки я розумію, це зовсім не турбота про права українських угорців. Подібні заяви відповідають інтересам навіть не Угорщини, а якоїсь третьої сторони, яка давно намагалася заблокувати наш рух по європейському та євроатлантичному шляху. Можна припустити, що такий підхід намагаються використати задля отримання певних дивідендів від третьої сторони, тобто від Москви, в переговорах, які цікавлять Угорщину", – сказав заступник міністра.

Джерело: Укрінформ

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...