В армії Ізраїлю проводять випробування мінометних снарядів багаторазового використання

Випробування нових навчальних снарядів триватимуть до кінця року, і армія планує закупити велику кількість «економічних» мінометів.

В Ізраїлі випробовують мінометні снаряди багаторазового використання. Фото: militaryparitet.com.

В армії Ізраїлю проходить успішні випробування нового навчального міномету багаторазового використання, розробленого концерном «Ізраїльська військова промисловості (IMI), повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

При бойовій підготовці з цим мінометом особовий склад піхотних частин може використовувати одні і ті ж снаряди близько 40 разів.

Глава відділу озброєнь наземних військ ЦАХАЛу Давид Арци розповів, що стрільба з звичайного міномета коштує багато тисяч шекелів, тоді як нові навчальні снаряди обходяться армії всього в кілька десятків шекелів.

І не важливо, що вони, на відміну від справжніх, падають всього в 400 метрах, а не в 4-5 кілометрах, як в бойовій обстановці: міномет діє однаково в обох випадках. Снаряди розриваються, їх потім збирають і використовують ще кілька десятків разів.

Випробування нових навчальних снарядів триватимуть до кінця року, і армія планує закупити велику кількість «економічних» мінометів. Арци підкреслює, що крім економії вони дозволять проводити навчання в більш обмежених умовах, не турбуючись про закриття багатокілометрових військових зон.

Те, що падіння снаряда не призводить до вибуху, безсумнівно порадує і природоохоронні організації, так як в минулому вчення на Голанах і в Негеві нерідко призводили до пожеж чагарників і гаїв.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...