В Ерефії донбаських бойовиків пачками віддають під суд та обіцяють депортувати

Вал подібних справ почався в останні кілька місяців після закриття проекту "Новоросія".

Бойовики "ЛДНР" в Росії не потрібні. Фото: censor.net.ua.

Після оголошення президентом РФ Володимиром Путіним про закриття проекту "Новоросія" на Росії під суд портрапили 17 бойовиків "Л-ДНР", яким загрожує депортація і тюремний термін в Україні. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Газета.ру.

Зазначається, що у "десятків, а то й сотень існують проблеми з документами і можливою висилкою".

"Формальні причини для депортації - проблеми з документами, проте експерти пов'язують їх з охолодженням відносини Москви до проекту "Новоросія", - пише видання.

У Союзі добровольців Донбасу заявляють, що повної статистики по всіх випадках затримання бойвиків на Росії не мають, бо вал подібних справ почався в останні кілька місяців. Повідомляється, що найчастіше бойовиків відловлюють у Москві, Підмосков'ї, Петербурзі та Ростові.

"Зазвичай це відбувається так: на вулиці поліція перевіряє документи і відразу починаються проблеми - прострочені візи, недійсні реєстрація та міграційна карта. На наступний день суд. Перша ж інстанція засуджує ополченця до депортації на батьківщину і штрафу 5 тис. руб", - йдеться у повідомленні.

"Глава СДД", екс-прем'єр "ДНР" Олександр Бородай заявляв, що головним завданням "союзу" є легалізація статусу "ветерана Донбасу". Але у матеріалі зазначають, що за неофіційною інформацією від джерел видання у Держдумі, російська влада не збирається його давати найманцям через політичні ризики.

Нагадаємо, що у травні на окупованих територіях Донбасу керівництву "ДНР" від кураторів з Москви надійшла вказівка заборонити використання терміну "Новоросія".

Крім того, лідер російських націоналістів Дмитро Дьомушкін розповів, що план Кремля зі створення так званої "Новоросії" на сході України провалився після відмови визнавати Донбас частиною Росії.

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...

"Давно вже час": Депутат Держдуми закликав завдати ядерного удару по Україні

вівторок, 7 травень 2024, 23:45

Один з російських депутатів Держдуми заявив, що якщо в Україні буде помічено літаки F-16, по них “потрібно” буде завдати ядерного удару. Про це з посиланням на депутата пише телеграм-канал “Кривава бариня”, передають Патріоти України. Як зазначається, ...