В Кремлі вже відкрито схиляють США до переговорів по Донбасу

"Говорящая голова" Путіна сьогодні прорекла, що "загострення під Авдіївкою - привід якомога швидше відновити діалог і співпрацю між Москвою і Вашингтоном".

Дмитро Пєсков. Фото: aif.ru.

Загострення ситуації на сході України - це привід якомога швидше відновити діалог між Москвою і Вашингтоном, в тому числі по Україні. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

"Що стосується нинішнього загострення на лінії зіткнення, то, напевно, це зайвий привід для якнайшвидшого відновлення діалогу і співпраці між Росією і Америкою, в тому числі в інтересах розв'язання української кризи", - сказав він.

У той же час він підкреслив, що під час недавньої телефонної розмови президентів РФ і США Володимира Путіна і Дональда Трампа ситуація в Україні не обговорювалася, був тільки зроблений акцент на необхідності якнайшвидшого врегулювання кризи.

На слова прес-секретаря Путіна вже гостро відреагувала перший віце-спікер Верховної Ради України, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

Нагадаємо, останні три дні в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загострилася ситуація: посилилися обстріли, в Авдіївці значно погіршилася гуманітарна ситуація.

Як повідомляли Патріоти України, з 29 лютого тривають запеклі бої під Авдіївкою. 31 січня терористи у районі Авдіївки випустили по позиціях сил АТО близько сотні снарядів з реактивної системи залпового вогню БМ-21 "Град". Крім того, в хід пішла 152-мм артилерія і танки.

Сьогодні, 1 лютого, російські терористи зробили спробу штурму Авдіївки - в результаті бойових дій загинуло два українських військовослужбовці, ще двох поранено.


Росіяни хотіли наступати на дві області одночасно: Буданов розповів про зрив плану окупантів

вівторок, 14 травень 2024, 13:07

Росіяни від початку планували наступати на Сумську область разом з Харківською. Про це повідомив в ефірі телемарафону Кирило Буданов - очільник Головного управління розвідки України, передають Патріоти України. "Стосовно Сумської області, росіяни від ...

Харківщину атакувало нове угруповання армії РФ – британська розвідка

вівторок, 14 травень 2024, 12:28

На Харківському напрямку діє нещодавно сформоване Північне угруповання військ Росії. Саме воно взяло під контроль кілька сіл області. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України. Як зазначається у зведе...