В прокуратурі повідомили нові подробиці справи Пашинського

Прокуратура попередньо кваліфікувала справу Пашинського за статтею "Хуліганство".

Сергій Пашинський. Фото: Народний фронт.

Прокуратура Київської області проводить розслідування у справі народного депутата Сергія Пашинського, який в переддень Нового року прострелив чоловікові ногу. Як повідомив прокурор Київської області Дмитро Чібісов, загалом у інциденті приймали участь чотири особи – Сергій Пашинський та його дружина, а також водій автомобіля Volkswagen і його пасажир. Саме останній і був поранений народним депутатом, повідомляють Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами прокурора, інцидент стався в зв'язку з тим, що Volkswagen стояв на неосвітленій дорозі, і Mercedes Пашинського був змушений об'їжджати його. Через те, що на автомобілі Volkswagen не була ввімкнута "аварійка", виникла суперечка.

- В ході зауважень виникла словесна перепалка, після якої виникла ситуація, в ході якої народний депутат використав вогнепальну зброю Glock 19 з 9-мм патронами. Внаслідок цього інциденту чоловік, який не є водієм транспортного засобу, а допомагав водієві Volkswagen, був госпіталізований, і зараз знаходиться в лікарні, – розповів прокурор області.

Поки що прокуратура розслідує справу за статтею "Хуліганство". Це попередня кваліфікація.

- Зараз ми встановлюємо всі обставини. За результатами конкретного, чіткого визначення дій всіх осіб, причетних до інциденту, ми зможемо точно сказати про те, ознаки якого злочину мають місце", – сказав прокурор.

Окрім того, в самого Сергія Пашинського вилучили зброю, з якої він стріляв. За даними прокуратури, у нардепа є на неї дозвіл. Однак в даний час направлені запити для підтвердження дозволу на зброю.

Що стосується розслідування кримінального провадження, то, за словами Дмитра Чібісова, в даний час проводяться всі необхідні слідчі дії: призначено ряд експертиз, зокрема, судово-медична, криміналістична, трасологічна, балістична експертизи. Також проводяться слідчі дії, зокрема, допити.

Нагадаємо, увечері 31 грудня в одному із сіл на Київщині виник конфлікт між нардепом Сергієм Пашинським та невідомим. Той напав на депутата, і захищаючись, Пашинський вистрілив йому в ногу.

Згодом Пашинський розповів свою версію сутички.

Натомість чоловік, якому нардеп прострелив ногу, заявив, що той направив на нього пістолет без попередження.

Поліція не вилучила важливі докази у справі про стрілянину з Пашинським.

Дружина пораненого нардепом В'ячеслава Хімікуса розповіла свою версію скоєного.

Зроблений рентгенівський знімок потерпілого підтвердив, що Пашинський брехав на допиті.

Британська розвідка спрогнозувала ймовірні втрати армії РФ в найближчі місяці

субота, 4 травень 2024, 13:41

У найближчі два місяці в російській армії зростуть втрати на війні проти України. Про це йдеться в новому звіті міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Розвідники звернули увагу, що середньодобова кількість втрат росіян убити...

Масована атака "Шахедів" на Харків: У місті спалахнули відразу три пожежі (фото)

субота, 4 травень 2024, 12:59

У ніч на 4 травня російські загарбники здійснили масовану атаку дронів на Харків. За попередніми даними, постраждали чотири особи, серед них – одна дитина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передають Патріоти Укр...