В Росії впав вертольот з дуже відомим чиновником на борту

На борту вертольота, що впав в Телецьке озеро, знаходилося п'ять осіб, в тому числі колишній віце-прем'єр республіки і бізнесмен Анатолій Банних.

Очевидці повідомили про падіння вертольота в озеро на Алтаї. Фото: Інтерфакс.

Рятувальні служби Республіки Алтай перевіряють інформацію про падіння екскурсійного вертольота в акваторії Телецького озера. "Інформація про можливе падіння вертольота авіакомпанії "Алтайавіа" надійшла в рятувальні служби від очевидця. До місця ймовірного падіння направлено рятувальників". Про це пише російський Інтерфакс, передають Патріоти України.

Повідомляється, що вертоліт виконував екскурсійний політ, на борту знаходилося п'ять осіб.

Джерело агентства в службах транспортного нагляду регіону повідомило, що мова йде про вертольот марки "Робінсон", який міг здійснювати несанкціонований політ.

"За попередніми даними, відповідні служби не були повідомлені про політ і маршрут, таким чином, політ був несанкціонованим", - сказав співрозмовник агентства.

Він додав, що вертоліт впав в воду на зльоті. "Попередньо, група відпочиваючих з п'яти чоловік вирішили політати над озером, але на зльоті щось пішло не так і вертоліт впав у воду. Ця інформація перевіряється", - сказало джерело.

Інше російське видання РИА Новости пише, що на борту вертольоту міг знаходитися колишній віце-прем'єр республіки Анатолій Банних.

"На борту вертольота знаходилися п'ять осіб, в тому числі колишній чиновник і бізнесмен Анатолій Банних", - повідомляє видання.

У 2009 році Анатолій Банних був в числі пасажирів вертольота Мі-8, що впав біля гори Чорної в Кош-Агачському районі республіки Алтай під час незаконного полювання на архара. Банних і ще три людини вижили, сім чоловік загинули.

На даний момент слідчі Західно-Сибірського СУ на транспорті СК Росії почали перевірку за фактом падіння вертольота. Слідча група знаходиться в стані готовності виїхати до місця можливого падіння повітряного судна, проводяться заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин події.

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Fi...

Головком Сирський привіз новини з фронту, - Зеленський

понеділок, 6 травень 2024, 21:54

Ввечері, 6 травня, президент Володимир Зеленський традиційно звернувся до українців і розповів про головні події доби, передають Патріоти України. Президент Зеленський провів засідання Ставки. Глава держави вислухав доповідь головкома Сирського, який б...