У СБУ повідомили подробиці резонансного затримання викрадачів екс-росіянина (фото)

Начальник райвідділу поліції пропонував замовникам "вибивати" гроші з комерсанта в Україні.

Під час затримання. Фото: прес-служба СБУ.У СБУ розповіли подробиці затримання злочинної групи, яка планувала за замовленням громадян РФ, викрадення екс-громадянина РФ в Україні. Колишній бізнес-партнер екс-громадянина РФ вирішив вивезти його в Росію, щоб вибити нібито наявний борг у 17 мільйонів доларів. За виконання замовлення він обіцяв заплатити 300 тис. дол. США. Посередником під час організації злочину став один із начальників райвідділу поліції Київщини. Про це повідомляє прес-служба СБУ, передають Патріоти України.

Співробітники СБ України спільно з прокуратурою і внутрішньою безпекою поліції запобігли спробі викрадення й вивезення в Росію бізнесмена, колишнього громадянина РФ.

"Правоохоронці встановили, що колишній бізнес-партнер комерсанта разом із двома спільниками вирішили вивезти його в Росію для того, щоб вибити начебто наявний борг у сімнадцять мільйонів доларів. Замовники почали підшукувати на Київщині, де проживав бізнесмен, організатора викрадення, яким погодився стати начальник одного з райвідділів поліції. Оперативники спецслужби задокументували, що поліцейський через свої контакти у кримінальних колах підшукав виконавця, що гарантував вивезення бізнесмена в РФ за допомогою учасників підконтрольного йому злочинного угруповання. Плата за "роботу" становила триста тисяч доларів США", - розповіли в СБУ.

"За інформацією спецслужби, для того, щоб збільшити "гонорар" начальник райвідділу запропонував замовникам інший варіант. За його словами, надійніше вирішити питання через керівництво СБУ, на яке він начебто має "прямий вихід". Він запевняв, що голова СБУ особисто за винагороду забезпечить відкриття проти бізнесмена кримінального провадження з подальшим арештом. Потім поліцейський запропонував ще два варіанти: "вибивати" гроші з комерсанта в Україні, або екстрадувати в Росію, де замовники мали можливості для цього. Звісно, жодних можливостей "вирішити" питання ані через голову СБУ, ані через інше керівництво Служби начальник райвідділу не мав", - додали в СБУ.

Оперативники спецслужби затримали поліцейського та виконавця злочину в елітному ресторані під Києвом під час отримання від посередника ста тисяч доларів авансу. Одночасно у столиці правоохоронці "взяли" замовника викрадення.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 14 та ч. 3 ст. 146 Кримінального кодексу України.


Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...