Важкий, але чудовий час: Посол Джеффрі Пайєтт порівняв Україну зі США після війни за незалежність

Порівняння стосуються того, як Україна виходить з кризи і приступає до будівництва інституцій.

Джеффрі Пайєтт. Фото:korrespondent.net

На прийомі з нагоди Дня незалежності США Джеффрі Пайєтт згадав п'єсу про Гамільтона і побачив схожість з періодом Гамільтона в історії США і тим, що відбувається зараз в Україні. Про це він розповів в інтерв'ю газеті День, передають Патріоти України.

"Як я сказав у своєму виступі з нагоди Дня незалежності США, цей період американської історії був схожий з тим періодом, який ви зараз переживаєте. Наші обидві країни народилися в революції. Гамільтон став відомий за часів, коли Америка здійснювала перехід від країни, яка перебувала в стані війни, до країни, яка працювала над складними проблемами розвитку, оподаткування", - сказав дипломат.

Посол США вважає, що ці порівняння досить доречні. За його словами, це стосується того, як Україна виходить з кризи і приступає до будівництва інституцій.

"Це саме той момент, в якому зараз знаходиться Україна. Ви будуєте інституції. І, як я про це сказав в одному з моїх інтерв'ю на початку 2016 року, виклик в цьому році - зробити реформи незворотними, дійти до моменту, коли неможливим стане повернення назад", - підсумував Джеффрі Пайєтт.

Якщо Путін зважиться: РФ захопить країни Балтії за сім днів, реакція НАТО буде довшою, - Скібіцький

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:52

Російська Федерація може захопити країни Балтії за сім днів, при цьому реакція НАТО буде довшою. Про це заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький, передають Патріоти України. За його словами, найбільшим невідомим чинником війни є Європа. Якщо...

Керченський міст підірвали твердим ракетним паливом в еквіваленті 10 тонн тротилу, - російські ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:32

Для підриву Керченського мосту у жовтні 2022 року використовувався саморобний вибуховий пристрій потужністю, еквівалентною 10 тоннам тротилу. В його основі було тверде ракетне паливо, заховане у бобіни поліетиленової плівки. Про це пише російський Коме...