Вбивство Мотороли пов'язано з розслідуванням збиття "Боїнга", - Латиніна

Серед інших версій - незаконний бізнес Мотороли і операція російських спецслужб.

Фото: Преступности.НЕТ

Вбивство в Донецьку бойовика Арсенія Павлова (Мотороли) послідувало після заяв міжнародної групи, що розслідує катастрофу на Донбасі літака Малайзійських авіаліній, заявила в ефірі своєї програми "Код доступу" на "Ехо Москви" російський публіцист Юлія Латиніна. Про це повідомляють Патріоти України.

"Зрозуміло, що не Моторола цей Boeing збивав - його збили кадрові російські військові, які управляли" буком ". Але Моторола там зафіксовано на плівках, і з розмови ясно, що він знає, хто їхав і як збивав. У нас після розслідування Хайо Зеппельта , німецького журналіста, стали вмирати раптово люди, замішані в допінгу. Тут може бути аналогічно ", - пояснила публіцист.

Вона уточнила, що це одне з її припущень, з чим могла бути пов'язана загибель бойовика. Серед інших версій - незаконний бізнес Мотороли і операція російських спецслужб.

"Він був автомойщиком, а в Донецьку йому дісталося все: квартира, яка, до речі, конфіскована була визволителями у колишніх господарів, команда, машина, дружина, слава, уважуха і бізнес того роду, який був в Донецьку. Один з найпопулярніших видів бізнесу там був бізнес з продажу майна з залишених осель і автомобілів. Це ж краса! ти прийшов звільняти людей, вони втекли. Ну, ти продаєш їх майно - вони ж зрадники батьківщини ", - зазначила Латиніна.

За її словами, такий "бізнес" пов'язаний з ризиками. "Це навіть не бізнес, а бандитизм в чистому вигляді. А значить, у нього такі ж ризики, як у будь-якого бандита російського початку 90-х років - це ризики внутрішніх розборок. Крім того, що ці люди розбираються між собою, мабуть, почався плановий відстріл цих чудових героїв з боку російських спецслужб, які розуміють, що з цим каші не звариш ", - резюмувала ведуча.

Павлов (Моторола) - активний учасник збройного конфлікту на сході України, ватажок підрозділи бойовиків "ДНР" "Спарта", громадянин Росії. Брав участь в диверсійних і бойових діях на сході України з 2014 року. Моторола публічно зізнавався в розстрілі полонених українських військових.

Він був убитий в Донецьку увечері 16 жовтня: в ліфті будинку, де жив бойовик, спрацював вибуховий пристрій. Бойовики поклали відповідальність за усунення Павлова на "українську диверсійну групу". У той же час спікер українського МВС Артем Шевченко припустив, що Павлова знищили його ж спільники.

Boeing 777, що здійснював рейс MH17 (Амстердам - Куала-Лумпур), зазнав аварії 17 липня 2014 року поблизу Тореза Донецької області. Загинули всі 298 чоловік, які знаходилися на борту. 195 з них були громадянами Нідерландів.

28 вересня в Нідерландах міжнародна слідча група, що складається з представників Нідерландів, Малайзії, Бельгії, Австралії та України, оголосила проміжні підсумки розслідування.

Згідно з висновками комісії, рейс MH17 був збитий з комплексу "Бук", привезеного з Росії, з території, підконтрольній проросійських бойовиків. Після аварії літака "Бук" повернули в РФ. При цьому комісія заявила, що дані про причетність до катастрофи Росії як держави поки не виявлені.

Спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що доказів провини Росії в доповіді немає. Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова звинуватила слідчих в упередженості і політичну вмотивованість.

"Вітання" з Великоднем від "високодуховних": Російські загарбники вдарили по кафедральному собору УПЦ в Нікополі

понеділок, 6 травень 2024, 2:35

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок російського обстрілу зазнав пошкоджень Преображенський кафедральний собор УПЦ. . У повідомленні інформресурсів УПЦ зазначається, що Преображенський кафедральний собор міста Нікополя зазнав пошкоджень внас...

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...