Відповідно до своїх повноважень: Голова СБУ пояснив, навіщо Медведчук літає до Москви

Лідер так званого "Українського вибору" входить до тристоронньої контактної групи у Мінську, тому залучений до переговорного процесу. Причому у російську столицю він літає на своєму літаку, який зареєстрований не в Україні.

Василь Грицак. Фото:Еспресо.TV

Службі безпеки України відомо про те, що кум російського президента й учасник переговорів про звільнення заручників Віктор Медведчук літає до Росії. Про це сказав голова СБУ Василь Грицак на прес-конференції, коментуючи інформацію журналістів, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Медведчук входить до тристоронньої контактної групи - зокрема, до гуманітарної підгрупи. І відповідно до повноважень, наданих йому керівництвом держави, включений у переговорний процес", - заявив він.

"У зв`язку з тим він дійсно періодично літає до Москви, ми це підтверджуємо. На своєму літаку, який зареєстрований, на жаль, не в Україні", - констатував Грицак.

На запитання, де саме зареєстрований літак, голова СБУ сказав: "Не готовий зараз вам сказати, але точно не в Україні".

При цьому Грицак ніяк не прокоментував те, що авіасполучення між Україною та Росією вже рік зупинено й польоти заборонені.

Раніше журналісти "Схем" зафіксували польоти Медведчука з Москви чи до Москви щонайменше 9 вересня, 23 жовтня й 14 листопада. І все - попри припинене авіасполучення.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...