"Відставку Яценюка давно чекали, Україні потрібен більш дієвий уряд", - Лінкявічюс

Україна має всі можливості для успішного виходу з ситуації, впевнений литовський дипломат.

Лінас Лінкявічюс. Фото:telegraf.com.ua

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив про те, що Україні якомога швидше потрібен дієвий, рішучий і налаштований на реформи уряд. Таким чином він прокоментував заяву прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про відставку, повідомляють Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

За його словами, при формуванні нового уряду в Україні багато уваги потрібно приділити наріжним питанням - фінансовому, економічному становищу, зовнішнім зв'язкам.

"Треба якомога швидше сформувати дієвий, рішучий і налаштований на реформи уряд, і тоді сигнал не буде таким, яким міг би бути в умовах кризи. Україна має всі можливості для успішного виходу з ситуації", - сказав Лінас Антанас Лінкявічюс.

Як зазначив литовський міністр, відставка Яценюка не стала несподіванкою.

"По-перше, треба зауважити, що це не несподіваний крок, його вже давно чекали. Ми закликаємо всі гілки влади об'єднатися для спільної роботи і реформ. Ситуація складна, йде війна, тому не можна витрачати час на внутрішні чвари, суперечки і боротьбу", - зазначив він.

"Треба зазначити, що останнім часом в Україні довіра до уряду сильно впала, тому продовжувати роботу в таких умовах було неможливо. Уряд практично не міг ефективно працювати без довіри як з боку політичних партій, так і суспільства в цілому", - сказав Лінкявічюс.

Як відомо, 10 квітня глава уряду Арсеній Яценюк заявив, що подає у відставку.

Південна Корея розповіла, скільки снарядів отримала Росія від КНДР

неділя, 12 травень 2024, 23:55

Із вересня 2023 року Північна Корея відправила в Росію близько 6700 контейнерів зі снарядами. Про це пише Yonhap із посиланням на міністра оборони Південної Кореї Шин Вон Сіка, передають Патріоти України. Шин Вон Сік оцінив, що Північна Корея відправил...

Окупанти наступають на північний захід від Липців - ОСУВ "Хортиця"

неділя, 12 травень 2024, 23:44

Станом на вечір неділі 12 травня російська окупаційна армія веде наступальні дії на північний захід від Липців Харківської області. Про це повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. "Наразі російська армія проводить наст...