Вірус Petya накрив Індію та Китай

Унаслідок хакерської атаки вийшла з ладу система керування вантажопотоками найбільшого в Індії контейнерного порту імені Джавахарлала Неру.

Petya дістався Індії та Китаю. Ілюстрація: pulse-uk.org.uk.

"Вірус-здирник" Petya.A., що шифрує файли на жорсткому диску, дістався Азії, повідомляють Патріоти України з посиланням на Bloomberg.

Унаслідок кібератаки вийшла з ладу система керування вантажопотоками найбільшого в Індії контейнерного порту імені Джавахарлала Неру, оператором якого є A. P. Moller-Maersk. Система не розпізнає належності вантажів. Порт атакував вірус Petya.A.: користувачам пропонують заплатити $300 у криптовалюті, щоб отримати ключ до дешифрування файлів.

Також є ознаки, що вірус починає поширюватися в Китаї, але масштабних збоїв виявлено не було, заявив головний фахівець із захисту інформації китайської Qihoo 360 Technology Co Чжен Веньбінь.

В Україні 27 червня зафіксовано масштабну кібератаку, "вірус-здирник" паралізував роботу комп'ютерних мереж у банках, ЗМІ, торгових організаціях тощо.

Назва вірусу, що шифрує файли на жорсткому диску всіх комп'ютерів у зараженій мережі, – Petya.A.

У мережі з'явилася інструкція, як видалити вірус Petya.A.

Symantec опублікувала рекомендації щодо захисту комп'ютера від зараження вірусом-здирником Petya.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...