Воював в АТО: У СБУ повідомили, кому було замовлено вбивство журналіста Бабченка (відео)

За словами голови української\ спецслужби, це вбивство було лише одним елементом великої спецоперації із знищення опозиційних росіян, насамперед, журналістів і блогерів, які критикують російську владу.

Грицак і Луценко з Бабченком під час брифінгу. Фото:УНН

Російські спецслужби через посередника в Україні замовили вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка колишньому учаснику АТО. Про це на брифінгу у середу повідомив голова Служби безпеки України Василь Грицак, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

За його словами, для організації вбивства російські спецслужби завербували громадянина України Г. Той, у свою чергу, доручив виконання злочину своєму знайомому, який брав участь в антитерористичній операції на сході України. За це він запропонував кілеру 30 тисяч доларів, 15 з яких видав відразу в якості завдатку.

Грицак заявив, що сам Г. отримав від росіян платню у сумі 10 тисяч доларів. Голова СБУ також розповів, що це вбивство було лише одним елементом великої спецоперації із знищення опозиційних росіян, насамперед, журналістів і блогерів, які критикують російську владу.

За словами Грицака, після знищення Бабченка посередник планував утекти до Росії через третю країну. У нього вже був на руках квиток.

Очільник СБУ повідомив, що громадянин Г. мав ще одне завдання від спецслужб РФ – нелегально закупити за російські гроші зброю та боєприпаси і створити в центральній частині України бази, де ця зброя зберігатиметься.

"Замовлення в кількості 300 автоматів Калашникова, сотень кілограм вибухівки, в необмеженій кількості патронів, боєкомплекти для АГС, мінометні міні та багато іншого", - перелічив Грицак.

Пізніше на брифінгу стало відомо, що СБУ інсценувала вбивство журналіста і Бабченко живий.

29 травня ввечері з'явилося повідомлення, що в Києві вбили російського журналіста Аркадія Бабченка, який переїхав до України з РФ та виступав із критикою режиму Володимира Путіна.

"У нас підвищений тиск і прискорене серцебиття": Путін навчив Німеччину боятися, - німецький журналіст

субота, 11 травень 2024, 6:26

Володимир Путін з його постійними ядерними погрозами став для Німеччини "майстром страху", якому регулярно вдається лякати німецьке суспільство. Таку думку висловив колумніст німецького видання BILD Франц-Йозеф Вагнер. "Він знову домігся цього. У нас п...

Надійної техніки на полі бує стане більше: Канадський виробник броньовиків Roshel відкриє завод в Україні

субота, 11 травень 2024, 5:00

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. . Броньовики Senator початково були створені для операцій правоохоронних органів Північної Америки, ...