Ворог вибрав час для "зливу": Кремль оголосив, що Путін мав "зустрічі" з Порошенком, про які не повідомлялося

Водночас прес-секретар Путіна Пєсков не став наводити якихось подробиць про місце проведення й тематику цих "зустрічей". Окрім того, він не пояснив, у якій формі вони відбуваються і коли конкретно вони мали місце.

Порошенко і Путін. Ілюстрація:Real-vin.com

Як повідомив прес-секретар голови російської держави Дмитро Пєсков, президенти Росії й України Володимир Путін та Петро Порошенко підтримують між собою неофіційні контакти, зокрема у вигляді "зустрічей". Про це Пєсков розповів в прямому ефірі телеканалу "Росія 1" у неділю, 22 січня 2018 року, передають Патріоти України з посиланням на Интерфакс.

"Такі зустрічі мають місце, ми про них не повідомляємо", - зазначив він. За словами Пєскова, в графіку Путіна є чимало заходів, про які не інформують журналістів.

"Це звичайна практика. І коли ви бачите насичений трудовий день президента, який складається з десятка різних зустрічей, прес-конференцій, заяв, перемовин і так далі, це зовсім не означає, що цим робочий день президента і обмежується. Він набагато насиченіший та змістовніший, ніж це можна побачити по телевізору", - додав він.

Водночас Пєсков не став наводити якихось подробиць про місце проведення й тематику цих "зустрічей". Окрім того, він не пояснив, у якій формі вони відбуваються і коли конкретно вони дійсно мали місце.

У прес-службі президента України цю заяву Пєскова поки що не коментували.

При цьому за офіційними даними, голови обох держав востаннє особисто бачилися на перемовинах у Мінську. Зустріч проходила 11 лютого 2015 року у "Нормандському форматі" - за участю федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Франції Франсуа Олланда.

Наступна їхня зустріч, яка проходила того ж року на День Незалежності України, 24 серпня, у Берліні вже відбулася без Путіна.

"Торг" триває: Сі Цзіньпін запропонував чотири принципи врегулювання "конфлікту в Україні"

вівторок, 16 квітень 2024, 16:49

Президент Китаю висловив підтримку ідеї проведення міжнародної мирної конференції. Як пише BBC, під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Пекіні президент Китаю Сі Цзіньпін виклав чотири принципи врегулювання "конфлікту в Україні", переда...

"Бавовни" стає все більше: Розвідка Британії оцінила здатність Москви захистити військові заводи від українських дронів

вівторок, 16 квітень 2024, 16:38

Російська влада намагається балансувати між захистом заводів у глибині країни та військ на лінії фронту. Пріоритет віддається військовим, а чи не цивільним, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter. Як за...