Вже на цьому тижні: США збираються ухвалити нищівне рішення щодо будівництва "Північного потоку-2"

У Державному департаменті США назвали «Північний потік - 2" російським інструментом впливу на Європу. А Конгрес збирається ухвалити резолюцію, котра має підштовхнути Білий дім до рішучих дій

Схема газопровода "Северный поток – 2"

Конгрес США розглядає близько десяти законодавчих ініціатив, спрямованих проти енергетичного сектора Росії і її експортних можливостей, щоб скоротити залежність Європи від російської нафти і газу, зазначають Патріоти України.

Про це повідомив високопоставлений представник федерального уряду. «Наразі ми не можемо коментувати конкретні елементи законотворчості, але ми уважно стежимо за цим процесом», - сказав Френк Феннон, помічник держсекретаря по енергоресурсах, повідомляє «Голос Америки».

Першою на розгляді законодавців знаходиться рекомендаційна резолюція, в якій Конгрес висловлює неприйняття будівництва трубопроводу «Північний потік - 2", призначеного для доставки російського газу до Німеччини по дну Балтійського моря. Рішення по цій резолюції очікується вже на цьому тижні. «Ми очікуємо, що Конгрес прийме рішення з цього питання і тиск на російський енергетичний сектор в результаті буде тільки зростати», - сказав Феннон.

Західними партнерами «Газпрому» є німецькі компанії Uniper і Wintershall, англо-голландська група Royal Dutch Shell, французька Engie і австрійська OMV. Феннон закликав західних партнерів Росії вийти з цього підприємства.

За словами представника Держдепартаменту, «Північний потік - 2" є "інструментом, за допомогою якого Росія має намір посилити залежність країн - імпортерів енергоносіїв і здійснити на них примусовий вплив». У Вашингтоні вважають, що диверсифікація джерел енергії - ключ до збереження енергетичної незалежності Європи.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...