За оплату 300 доларів в годину: Саша Боровик розказав, де і ким збирається працювати

Однак для цього, швидше за все, доведеться виїхати з України.

Саша Боровик. Фото: ЖЖЕкс-заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Саша Боровик продовжить свою кар'єру в американській компанії з погодинною оплатою праці в $ 300. Запрошення зайняти нову посаду він отримав 1 травня. Про це він розповів в інтерв'ю Главкому, повідомляють Патріоти України.

За словами Боровика, мова йде про одну з нью-йоркських фірм, яка брала участь в роботі останнього форуму в Давосі. «Фірма, яка була однією з тих, зараз на Давосі. У них була панель про п'яту генерацію, займаються людським мозком і так далі. І вони мені запропонували зарплату $ 300 на годину - рівно стільки, скільки я заробив в Україні за весь минулий рік», - сказав він.

Боровик зазначив, що він живе скромним життям і у нього немає особливих запитів. Однак, сказав він, гроші дають свободу і незалежність. «Мені не потрібно багато. Я звик досить скромно жити. У той же час я вірю, що чесно зароблені гроші забезпечують тобі свободу і незалежність. Заробляючи мало, менше, ніж ти витрачаєш - а $ 300 в рік це однозначно менше - ти стаєш невільним, кожен день все більше і більше.

Для мене в цьому житті немає нічого важливішого, ніж свобода. І тут на якомусь етапі ти приймеш рішення, що тобі краще виїхати, що твій вплив на систему або на суспільство стає безглуздими з твоєї точки зору, з точки зору субстантивного буття і з точки зору суспільства. Тому що ти стаєш неефективним, залежним», - підкреслив він.

«Коли я їхав сюди, я думав, що найбільшу цінність для сучасного українського суспільства я несу якраз в тому, що я незалежний. Я не винен олігархам, президенту, прем'єру. Я відчуваю, що я можу говорити і робити те, що мені здається правильним. Інакше - повна залежність людей один від одного. З сьогоднішнього дня я не державний службовець. Це означає, що я можу заробляти гроші так, як я хочу до тих пір, поки це легально», - пояснив він.

Боровик розповів про обмеження, які існують для державних службовців в Україні. «Коли я прийшов в Україну на держслужбу, я був членом ради директорів декількох компаній, досить хороших, і за тиждень до приїзду в Україну я написав заяву і вийшов з ради директорів. Тепер я можу вступати до рад директорів, і я можу заробляти.

Є кілька обмежень. Одне з них, як я сказав, я юрист в штаті Нью-Йорк і в Європейському співтоваристві. Я не кваліфікований давати юридичні поради в Україні. З точки зору України я можу давати поради лише за нью-йоркським і європейським правом. А який попит в Україні на нью-йоркське і європейське право, мені не зрозуміло», - розповів він.

Боровик зізнався, що буде очолювати юридичний відділ: «Нью-йоркська фірма просить очолити їх юридичний відділ, і вони кажуть, що ти можеш це робити, будучи в Нью-Йорку або в Парижі, де є персонал, або в Мюнхені».

«А я кажу - як на рахунок Одеси? Вони кажуть - де це? Я показую на карті, і вони кажуть - ми про це не думали, а яка комунікація? Який транспорт? В Одесі раз на тиждень вимикають світло - в минулий раз вимкнули на вісім годин. В Одесі в аеропорту немає обладнання для посадки під час туману або густого дощу, снігу.

Комунікація проблематична. Ми домовилися з нью-йоркською фірмою, що вони подумають, і я подумаю. Я в будь-який момент можу сказати, я згоден на Мюнхен, Париж або Нью-Йорк, і вони в будь-який момент можуть підняти трубку і сказати - ми згодні на Одесу. Наступні кілька тижнів ми про щось домовимося», - сказав Боровик.

За його словами, якщо американці не погодяться на його проживання в Одесі, то він може пошукати більш вигідну пропозицію. Боровик підкреслив, що буде домагатися відставки Геннадія Труханова з поста мера Одеси.

«Якщо вони не погодяться на Одесу, вони не перша і не остання фірма, яка робить мені пропозицію. Не потрібно нікуди поспішати. Я зараз налаштований на те, щоб спробувати поміняти динаміку в Одесі. Я хочу зняти мера Труханова і хочу відсторонити його і мафіозний синдикат, який за ним стоїть, від економічної та політичної влади в місті.

Це моє завдання. Воно може виявитися мені не по зубах, я можу зламати зуби, можу зламатися сам, а можу цього досягти. У наступні кілька місяців це стане ясно. Навіть швидше - по суті СБУ має почати саджати людей у в'язницю», - зазначив колишній заступник голови Одеської ОДА.

«Якщо це почне відбуватися, тоді у Одеси є шанс і у країни є шанс. Якщо цього не відбудеться, то тоді мені потрібно зробити те, що я зробив 25 років тому, коли я сказав, їдучи з Радянського союзу, що у цієї країни практично немає шансів і краще виїхати. Тоді я поїхав і побудував зовсім інше життя далеко від Радянського союзу. Радянський Союз розпався. Іноді потрібно слідувати своїй інтуїції. Але поки у мене є відчуття, що треба боротися », - резюмував Боровик.


Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...