"Зачистити" правду: Росреєстр видалив інформацію про власність зятя Путіна, - активіст

Шамалова забезпечили державним захистом через те, що він є чоловіком дочки Путіна і сином "гаманця" Путіна.

Катерина Тихонова і Кирило Шамалов. Фото: Reuters.

Федеральна служба державної реєстрації, кадастру і картографії РФ (Росреестр) видалила інформацію про власність Кирила Шамалова - зятя президента Росії Володимира Путіна. Про це пише керівник відділу розслідувань Фонду боротьби з корупцією Георгій Албурі на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Ми вже звикли до того, що федеральний орган під назвою "Росреестр" видаляє інформацію про власників нерухомості. Не про всіх, звичайно, а про тих, кого можна охарактеризувати як "ті, які потребують державного захисту". Так видаляли міністра оборони Шойгу, видаляли віце -прем'єра Рогозіна, який курує оборонку", - пише він.

"Давайте повернемося до розслідування про нерухомість друга Путіна Геннадія Тимченко. Там був цікавий документ, який підтверджує, що Тимченко передав будинок в Біарріці (Франція) синові іншого друга Путіна - Кирилу Шамалову. Ось цей будинок", - зазначає Албурі.

"В документах вказана і прописка Шамалова на 2012 год", - підкреслив він.

"Ця ж квартира є в списку афілійованих осіб СИБУРу від 2014 року", - зазначає активіст.

"ТОВ" ЯУЗА 12 "- компанія Кирила Шамалова, через яку він контролює свою частку в СИБУРі, - також зареєстрована за цією адресою", - пише Албурі.

Він додає: "І що ж ми бачимо при спробі замовити довідку на цю квартиру? А бачимо наступне

1) власник не змінювався з 2004 року (квартира була куплена, коли Шамалову було 22 роки);

2) 30 квітня 2015 року ім'я власника було замінено посиланням на службовий запис ".

"Звідси запитання. Яким чином власник більш ніж 20% найбільшого нафтохімічного холдингу Росії - СИБУРу, володілець пільгового кредиту $1,75 млрд. під 2% річних з Фонду національного добробуту на покупку цих самих акцій, наймолодший мільярдер Росії і власник французького замку Кирило Шамалов виявився ще й під державним захистом?

Ясна річ, що Шамалова забезпечили державним захистом (а також акціями СИБУРу і майже безкоштовними нашими з вами грошима) через те, що він є чоловіком дочки Путіна і сином "гаманця" Путіна. Як би Путін і Пєсков не старалися замовчати цю неприємну для них тему, навіть за довідками видно особливе становище цього громадянина", - заявляє активіст.

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...