Мало йому влади: На посади держсекретарів призначають залежних людей, рекомендованих кримінальними елементами – міністр різко розкритикував реформу

Конфлікт навколо "Укрзалізниці" має нетривіальне продовження. Схоже, міністр інфраструктури Омелян вирішив прискорити питання своєї відставки і гучно грюкнути дверима наостанок.

Володимир Омелян. Фото:http://4esno.com.ua/

Створений в Україні в рамках управлінської реформи інститут державних секретарів може нівелювати роль міністрів. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в інтерв'ю DT.UA, передають Патріоти України.

Коментуючи призначення Андрія Галущака на посаду держсекретаря Міністерства інфраструктури він заявив, що особи, які стали держсекретарями, намагаються вибудувати в апаратах міністерств альтернативну управлінську структуру в інтересах третіх осіб.

"Проблема "галущаків" у тому, що вони намагаються вибудувати ще одну систему всередині непрацюючого держапарату. Це дуже небезпечно.

По-перше, нівелюється роль міністра, і можна формувати будь-які коаліції, проводячи будь-які політичні призначення, але вони жодним чином не вплинуть на роботу, бо все керуватиметься держсекретарями і тим механізмом, який створено всередині міністерства.

По-друге, і це основне, на посади призначають не фахових, а залежних людей, рекомендованих напівкримінальними угрупованнями", - заявив Омелян, назвавши таку ситуацію "міною для державної служби".

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...