Заради "історичної правди": Путін наказав переписати Атлас світу

Президент РФ зробив чергову гучну заяву, що його країна «не готова попустительствовать в искажении исторических географических данных».

Путін доручив створити новий Атлас світу. Фото: ТАСС.

Президент Росії Володимир Путін доручив переписати Атлас світу, який нібито спотворює "історичну і географічну правду" про справжні назви об'єктів, повідомляють Патріоти України.
"За найактивнішої участі РГО пропонується підготувати новий російський Атлас світу, в якому всі подібні випадки будуть вірно трактуватися", - сказав він на засіданні опікунської ради Російського географічного товариства, передає ТАСС.

Наказ Путін віддав Росреєстру, експертам РГО і Міністерства освіти. Міністерство повинно "забезпечити доступність своїх картографічних матеріалів для укладачів атласу і в цілому для мандрівників, туристів, автолюбителів".

За словами Путіна, гриф секретності на багатьох картах "застарів і виглядає архаїчно", а проблема назв географічних об'єктів потребує особливої уваги. "Сьогодні ми стикаємося з ситуацією, коли російські назви, які давали ще в минулі століття і десятиліття наші дослідники і мандрівники, поступово витісняються з карт світу, тим самим стирається пам'ять про внесок Росії до вивчення планети і розвитку науки", - сказав він.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...