Завдяки блокаді торгівлі з ОРДЛО на Трипільській ТЕС запроваджуються нові технології, - експерт (відео)

Відтепер Трипільська ТЕС використовуватиме сучасні технології спільного спалювання вугілля і біопалива.

Трипільська ТЕС. Фото: obukhiv.info.

У всій Європі є практика спільного спалювання біопалива і вугілля – до 10% вугілля можна замінити біопаливом. Буквально тиждень тому, завдяки блокаді окуповного Донбасу, підписано перший проект на Трипільській тепловій електростанції спільного спалювання вугілля і біопалива. Про це заявив під час політичного ток-шоу «Інша Україна» на телеканалі ZIK Євген Уткін, президент холдингової компанії «KM Care», передають Патріоти України з посиланням на ZIK.

Підприємець вважає, що в Україні існує альтернатива вугіллю і її необхідно використовувати. «Це альтернатива роботі зразка ХІХ століття, а ми зараз якраз про це говоримо. Ми ж живемо у ХХІ столітті, а наші шахти – це ХІХ чи навіть XVIIІ століття. Я почав свій робочий стаж із шахти Південно-Західної №3 і розумію, що таке видобувати вугілля.

Якщо взяти ЄС, то там була прийнята програма 2020. І вона станом на 2017 рік перевиконана. Більше 20% усієї електроенергії, яка виготовляється там, вона з альтернативних джерел – пелети, біопаливо, сонячна, вітрова енергетика, ГЕС. Альтернативи завжди є. Головне – мотивація, бажання до змін. І друге - є кілька аспектів. Яку державу ми будуємо? Якщо ви подивитесь на структуру нашої економіки, то тільки менше 2% займає те, що пов’язано з технологіями. Чому тільки 2%? Бо всі роки у нас триває деградація економіки, зокрема якщо говорити про енергетику», – підсумував Євген Уткін.

Експерт нагадав, що навіть за попередньої злочинної влади було побудовано кілька сонячних електростанцій в Криму. «І там було 60% місцевого вкладу, тобто на стільки було виготовленого продукту в Україні. Сьогодні з цього залишилось тільки 10%. Ми знизили вдвічі «зелений тариф» і, звичайно, все це вкупі стимулює імпорт. Те ж у військових технологіях, якими я займаюсь – йде тільки стимулювання імпорту», – акцентував експерт.

Євген Уткін зауважив, що в Україні при передачі втрачається 15% електроенергії. «Бо той підхід, який ми маємо в цьому напрямку, – це ХІХ століття. Останні нормативи в електроенергетиці розроблялися ще у часи СРСР. Сьогодні ж ми споживаємо вдвічі менше електроенергії, аніж у 1990 року. І на це також потрібно звернути увагу», – додав пан Уткін.

Нагадаємо, вчора на телеканалі ZIK відбулась прем’єра безпрецедентного політичного ток-шоу «Інша Україна» виробництва продакшену «Укрмедіапростір». Ведучим ток-шоу став екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...