Збройні сили Росії залишили без дронів: США і Ізраїль наклали повну заборону на постачання безпілотників

Навіть так звані "вітчизняні безпілотники" Росії все одно складаються переважно з імпортних комплектуючих.

США і Ізраїль наклали повну заборону на постачання безпілотників в Росію. Фото: flightglobal.com.

Ізраїль прийняв рішення припинити будь-яку співпрацю з Росією в області безпілотних літальних апаратів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Протягом останнього часу російські компанії інтенсивно намагалися досягти домовленостей про спільну діяльність з ізраїльськими виробниками БПЛА. Однак після перевірок, проведених Міноборони Ізраїлю, стало ясно, що на всі подібні угоди потрапляють під ембарго. У підсумку всі переговори були припинені ізраїльською стороною, а чинні угоди - заморожені. В результаті Росія фактично залишається без безпілотників.

Справа в тому, що російські військові безпілотні комплекси «Форпост», які в червні минулого року були представлені на виставці «Армія--2015», що проходила в підмосковній Кубинці, в якості чисто російської розробки насправді є ізраїльськими безпілотниками Searcher II, які збираються на Уральському заводі цивільної авіації з ізраїльських комплектуючих.

Після того, як міністр оборони Росії Сергій Шойгу поставив вимогу, щоб пріоритет віддавався техніці російських виробників, на Searcher II поставили російський ГЛОНАСС і російську апаратуру радіотехнічної розвідки. В результаті безпілотники виявилися важчими оригіналу (500 кг) і отримали назву «Форпост».

Однак основна маса комплектуючих для зборки і раніше поставляється з Ізраїлю, і у Росії немає технічної можливості виробляти їх на місці. Очевидно, що рішення Ізраїлю залишає Росію без нових безпілотників.

Треба зауважити, що співпраця ізраїльських компаній з Росією в цій галузі викликала критику і в самому Ізраїлі, особливо після того, як стало відомо про те, що Росія застосувала «Форпости» в Сирії. З'явилася реальна загроза, що ізраїльська техніка потрапить від Росії до Хізболли і буде застосована проти самого Ізраїлю.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...