Жертва "русского мира": У Казахстані олігарха засудили до 21 року ув'язнення

Тохтар Тулешов визнаний винним у створенні організації, що діяла з метою повалення чинної влади.

Тохтар Тулешов. Фото:forbes.kz

Казахстанський суд прийняв рішення у справі про обвинувачення в організації змови з метою повалення державного ладу одного із місцевих олігархів. Про це пише видання Аргумент, інформують Патріоти України.

Так, відомий у Казахстані і навіть за його межами бізнесмен, колишній власник заводу "Шимкентливо" Тохтар Тулешов сьомого листопада 2016 року був засуджений до двадцяти одного року позбавлення волі. Його було визнано винуватим у створенні організації, що діяла з метою повалення чинної влади.

Крім ув’язнення, до Тулешова застосовуватиметься ще низка покарань: все його майно буде конфісковано, щодо нього встановлюється пожиттєва заборона займати керівні посади в комерційних та громадських організаціях, його буде позбавлено військового звання полковника та державної нагороди – ордену "Кумет".

Запобіжний захід щодо чоловіка залишили той же самий – тримання під вартою. До моменту набуття рішенням законної сили (поки не мине строк апеляційного оскарження), Тулешов перебуватиме в СІЗО, до якого його запроторили тридцятого січня поточного року. Відтак його буде доправлено до місця відбування покарання.

Як повідомлялося раніше, Тулешов – онук ветерана НКВС, один із найбільш активних пропагандистів «русского мира» в Казахстані.

"Офіційні речники декларують...": Ворог все кинув на захоплення Покровська, треба протриматися до кінця вересня, - Селезньов

субота, 31 серпень 2024, 23:55

Військовий експерт Владислав Селезньов розповів, що ворог зараз кинув усі наявні у нього ресурси для окупації Покровська — найзахіднішого міста на території Донецької області, передають Патріоти України. «Наскільки це реально зробити? 7 серпня цього ро...

План "Потужні потуги"

субота, 31 серпень 2024, 22:04

До чергового плану Володимира Зеленського, озвученого ним під час прес-конференції, важко висувати критичні зауваження. І не тому, що, як відповів Президент журналістам, критика – це коли "спустили "темники" чи "хтось замовив критику команди Офісу през...