Жертва "русского мира": У Казахстані олігарха засудили до 21 року ув'язнення

Тохтар Тулешов визнаний винним у створенні організації, що діяла з метою повалення чинної влади.

Тохтар Тулешов. Фото:forbes.kz

Казахстанський суд прийняв рішення у справі про обвинувачення в організації змови з метою повалення державного ладу одного із місцевих олігархів. Про це пише видання Аргумент, інформують Патріоти України.

Так, відомий у Казахстані і навіть за його межами бізнесмен, колишній власник заводу "Шимкентливо" Тохтар Тулешов сьомого листопада 2016 року був засуджений до двадцяти одного року позбавлення волі. Його було визнано винуватим у створенні організації, що діяла з метою повалення чинної влади.

Крім ув’язнення, до Тулешова застосовуватиметься ще низка покарань: все його майно буде конфісковано, щодо нього встановлюється пожиттєва заборона займати керівні посади в комерційних та громадських організаціях, його буде позбавлено військового звання полковника та державної нагороди – ордену "Кумет".

Запобіжний захід щодо чоловіка залишили той же самий – тримання під вартою. До моменту набуття рішенням законної сили (поки не мине строк апеляційного оскарження), Тулешов перебуватиме в СІЗО, до якого його запроторили тридцятого січня поточного року. Відтак його буде доправлено до місця відбування покарання.

Як повідомлялося раніше, Тулешов – онук ветерана НКВС, один із найбільш активних пропагандистів «русского мира» в Казахстані.

В Естонії російську пропагандистку звинуватили у державній зраді

четвер, 28 березень 2024, 9:42

В Естонії була відправлена під варту російська пропагандистка Світлана Бурцева, яка працювала на підконтрольну Кремлю медіагрупу, що потрапила під санкції ЄС. Про це йдеться у повідомленні Eesti Ekspress. Бурцева має громадянство Естонії та співвласниц...

У Франції призначили суд над "подружкою Путіна"

четвер, 28 березень 2024, 9:33

Колишнього кандидата від партії "Національне об'єднання" на президентських виборах у Франції Марін Ле Пен та її родичів звинувачують у розкраданні кількох мільйонів євро із фондів Євросоюзу. Про це у середу, 27 березня, нагадує Le Parisien. "Ле Пен пос...