«Зрада» не пройшла: "Укроборонпром" спростував міфи про бронемашину "Дозор-Б" (документи)

Броня з "консервної банки", закуповується у Росії, результати боєзіткнень приховуються ДП "Львівський бронетанковий завод"

Як повідомляють Патріоти України, докладна відповідь на звинуваченя міститься на офіційному сайті концерну.


Міф перший: "броня" Дозору-Б "погана"

"У бронемашині "Дозор-Б" використовується броня із польської сталі ARMSTAL-500, яка виготовляється Huta Stali Jakościowych S.A. у місті Сталева Воля. Вона відповідає всім нормам та сертифікатам (документ відкриється у новому вікні), при чому за стандартом Європейського Союзу. Саме ця сталь йде на бронемашини, які воюють у країнах-членах НАТО, наприклад, у бронемашині Rosomak", - заявили в концерні.

сертификат


Міф другий: "броню для "Дозору-Б" закуповують у Росії"

"Сталь ARMSTAL-500 закуповується у Польщі, офіційно оформляється на митниці (документ відкриється у новому вікні), під час чого сплачуються мита та збори, вона проходить оцінку та перевірку", - наголосили в ДК.
сертификат

Міф третій: "на заводі знайшли шматок сталі і віднесли на експертизу "Южмашу"

"ДП "ВО Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова", який також відомий за назвою "Южмаш", не проводив будь-яких експертиз сталі від будь-яких волонтерських організацій або окремих волонтерів. "Южмаш" у своїх лабораторіях взагалі не проводить дослідження для сторонніх осіб чи організацій. Про що йдеться у офіційному повідомленні (документ відкриється у новому вікні) від дніпровського підприємства", - інформує "Укроборонпром".


южмаш

"До цього ж, офіційне походження металу, який нібито передавався до аналізу - "підібрали в одному із цехів". Чому саме цей шматок металу мав бути частиною бронеплити - ніхто пояснити так і не спромігся", - додали в ДК.

укроборонпром


Міф четвертий: "не показують протокол обстрілу - значить усе погано"

""Укрооборонпром" не показує протоколи випробувань, які, до речі, проходили в Центральному науково-дослідному інституті озброєння та військової техніки Збройних сил України, через те, що в них міститься дані, від яких залежать життя бійців. У цих протоколах повністю описана яка зброя та кулі використовувались при тестових обстрілах, з якою швидкістю вони летіли, куди влучали. Отримавши ці дані, ворог буде знати про українську техніку все, що необхідно для її знищення. Саме через це "Укроборонром" не має права передавати інформацію з обмеженим доступом", - наголосили в концерні.

"Враховуючи те, що перша партія з "Дозорів-Б" вже перебуває у військах, і кожна машина від'їздила понад 1000 кілометрів, то всі необхідні випробування вона пройшла", - додали в ДК.

"ДК "Укроборонпром" просить не поширювати міфи та іншу неправдиву інформацію, брати до уваги те, що питання озброєння вимагають у першу чергу компетентного та зваженого підходу".

До парламенту Канади внесли законопроєкт про прискорення військової допомоги Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:31

У Канаді планують на законодавчому рівні спростити процес передачі Україні військової допомоги для боротьби із російським повномасштабним вторгненням. У нижній палаті парламенту країни зареєстрували відповідний законопроєкт. Ініціатором документа став ...

Переговорну позицію, яку виробить саміт миру у Швейцарії, передадуть Росії - прессекретар Зеленського

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:17

Саміт миру, який відбудеться у червні у Швейцарії, виробить спільну переговорну позицію, яку передадуть Росії. Про це прессекретар президента України Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив 3 травня "Німецькій хвилі", передають Патріоти України....