Зустрічали лише дружини: Російські ГРУшники Єрофєєв і Александров прибули до Москви (фото, відео)

У цей час увага мільйонів українців була прикута до повернення на рідну землю української льотчиці, Героя України Надії Савченко.

Зустрічали лише дружини: Грушники Єрофєєв і Александров прибули до Москви. Фото: Твіттер.

Засуджені в Україні військовослужбовці ГРУ Збройних сил РФ Євген Єрофєєв і Олександр Александров прибули до Москви. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Грушники були доставлені в Росію урядовим Ан-148 з реєстраційним номером RA-61716, який вранці 25 травня забрав їх у аеропорту Гостомеля.

Інформацію про прибуття російських військових в Москву підтвердив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

"Сьогодні літак ГТК "Росія" доставив в Москву в аеропорт Внуково двох російських громадян - Єрофєєва і Александрова, які перебували в Києві. Одночасно з цим президент Путін підписав указ про помилування Савченко, і на українському літаку, який прибув за нею в Ростов, вона вже доставлена до Києва ", - сказав він.

За словами журналістки Марії Фіношиної, Александрова і Єрофєєва в аеропорту зустріли їх дружини.

У свою чергу адвокат Александрова Валентин Рибін заявив, що процедура юридичного і політичного вирішення цього питання завершена.

"Всі інші дії з хлопцями з надією - це вже прерогатива країни їх перебування ... Вони звільнені, помилувані указом президента України. Абсолютно вільні люди Росії прибули на територію Росії, - підкреслив він.

Як повідомлялося раніше, 25 травня російські ЗМІ повідомили про те, що в Ростові-на-Дону повинен відбутися обмін незаконно засудженої в Росії Надії Савченко на російських ГРУшників Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва, затриманих і засуджених в Україні. З цією метою в Росію нібито попрямував літак президента України Петра Порошенка.

Пізніше з'явилася інформація, що глава держави помилував російських ГРУшників.

"Церемонія" зустрічі російських Грушники і відсутність до неї інтересу з боку ЗМІ дуже відрізняється від всенародного прийоми Героя України, депутата ПАРЄ, народного депутата України Надії Савченко, який журналісти влаштували їй в аеропорту "Бориспіль" і її емоційного виступу.


Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...