6 балів по логіці з 60: Глава атестаційної комісії розчарований загальним рівнем підготовки столичних міліціонерів

Однак низький бал - це ще не вирок під час атестації.

Роман Сініцин, один із засновників волонтерського руху "Народний тил", голова однієї з атестаційних комісій Київської області в інтерв'ю Главкому розповів, що були випадки, коли претендент набирав по логіці 6 балів з 60, зазначають Патріоти України.

Сініцин розповів, як відбувається переатестація міліціонерів, які хочуть працювати в Національній поліції.

"Перший етап - вони здають тестування. Тестів два. Один - загальні навички: логіка, математика, щось таке на рівні восьмого класу, не складне, але і не просте. Там 60 питань, за які можна набрати 60 балів.

Другий - тестування професійних навичок. Це вже антикорупційний закон, закон про поліцію, нішові закони: для оперів - оперативно-розшукові, для слідчих - КПК. Там теж можна набрати максимум 60 балів.

У нас були випадки, коли претендент набирав по логіці 6 балів з 60 - навіть за теорією ймовірності, якби він вибирав постійно один і той же варіант або клацав різні, він повинен набрати більше.

Але були і випадки, коли людина проходила погано тестування, але до того перебувала дві доби на чергуванні і не виспалася. Претендент приходить на комісію, ми починаємо спілкуватися, і виявляється, що це нормальний адекватний чоловік - ми його пропускаємо", - розповів Сініцин.

За його словами, низький бал - це ще не вирок.

"Ні, далі вони все одно приходять на атестацію. Низький бал на тестуванні - не завжди показник того, що вони не відповідають критеріям відбору. Вони фактично до нас приходять з тестуванням вже. І далі просто відбувається очна співбесіда.

Сидить 6-8 чоловік, які задають їм різноманітні питання. У складі комісії є копи - нові патрульні поліцейські рівня командирів рот, є співробітники кадрового або центрального апарату МВС - зазвичай переатестовані, є громадськість в кількості 2-3 чоловік - серед них багато журналістів.

У складі нашої комісії, наприклад від громадськості - я як співзасновник "Народного тилу", представник якогось Чорнобильського фонду, але він не ходить, журналіст Ольга Худецька, два копи і переатестований кадровик з апарату МВС", - зазначив Сініцин.

Він уточнив, що через його комісію близько 800 людей проходили атестацію.

"Проходили близько 800, і з них більше третини атестацію не пройшли. Основні критерії, якими ми керуємося, прописані в методичці по атестації: чесність, готовність і відкритість до змін тощо.

Питання стосуються корупційних ризиків, законодавства. Якщо це слідчий, то його дуже серйозно ганяють по КПК. Тому що дуже часто трапляється таке, що приходить за посадою слідчий, а насправді він не слідчий, приходить опер, а він не опер, - просто якусь зовсім іншу функцію виконує, возить начальника райвідділу, наприклад.

Є також люди, які просто рахуються, отримують зарплату, але ніяких функціональних обов'язків не здійснюють. Вони приходять на атестацію, тому що ми їх викликаємо", - підкреслив Сініцин.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...