Афера з доларами: У Києві затримали іноземців - "фокусників"

Камерунці "розвели" киянина на 10 тис. доларів.

В Києві викрили шахраїв з Африки. Фото: Обозреватель.

У Києві правоохоронці викрили іноземців-зловмисників, які виготовляли підроблені долари. Про це повідомляє Відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Києві, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Громадяни Республіки Камерун здійснили аферу, яка досить поширена в Російській Федерації, але в Україні практично не зустрічається", - зазначив начальник першого відділу поліції Деснянського УП ГУНП в Києві Олександр Білик.

За його словами, аферисти таким чином обдурили 29-річного киянина. "Вони запевнили чоловіка в тому, що перевезли через кордон банківський папір, з якого виготовляються 100-доларові купюри. І за допомогою хімічного реактиву можуть зробити з цього паперу валюту. Єдина умова - для цього їм нібито необхідна достатня кількість справжніх доларів", - повідомив Білик.

Щоб чоловік повірив, іноземці продемонстрували йому "хімічний процес перетворення купюр".

"В результаті так звану" ляльку "зловмисники підмінили на справжні банкноти. Киянин заніс "виготовлені" долари в обмінний пункт, де йому успішно обміняли їх на гривні. Після цього чоловік захотів негайно задіяти в процес "перетворення" 30 тисяч доларів, щоб отримати втричі більше", - розповіли в поліції.

При цьому киянин поділився своїми планами про "майбутньому збагаченні" зі знайомим, а той повідомив про це в поліцію.

"На зустріч з" фокусниками "чоловік повіз для початку першу партію грошей - 10 тисяч доларів. Аферисти, як і домовлялися, в присутності киянина почали" процес перетворення ". За словами" хіміків", результат потрібно було чекати добу, тому що сума - чимала. Подмінивши 10 тисяч справжніх доларів на кольорові фальшивки, іноземці поспішили піти. Але їх затримали правоохоронці ", - відзначили в прес-службі.

Стосовно затриманих порушено кримінальне провадження за ч.2 ст.15 ч.4 ст.190 (закінчений замах на шахрайство, вчинений в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув'язнення від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Уряд продовжив на місяць відстрочки від призову працівників підприємств: Що це означає

вівторок, 7 травень 2024, 16:52

У вівторок, 7 травня, Кабінет Міністрів ухвалив рішення продовжити на місяць термін дії чинних відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації працівників підприємств. Про це йдеться на сайті Міністерства економіки України, передають Пат...

Мобілізація в Україні по-новому: Експерт назвав ймовірну кількість чоловіків, яких призвуть

вівторок, 7 травень 2024, 16:26

В Україні можуть мобілізувати кожного 10-го чоловіка відповідного віку. Таке припущення в коментарі для ТСН висловив колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов, передають Патріоти України. "Є оціночні судження, що в Україні мо...