Активісти, які з України виїхали на нерозмитнених авто, не можуть потрапити назад додому

Агітаторів за користування нерозмитненими автівками в Україні не пропускають на кордоні на українську територію.

Фото:Facebook

Лідери громадської організації "АвтоЄвроСила", які запевняли в законності пересування територією України на нерозмитнених авто, "застрягли" на кордоні. Повертаючись в Україну з Литви через Польщу, використовуючи митний перехід Рава-Руська, вони зіткнулися з неможливістю в'їзду на нерозмитненому автомобілі, на якому виїжджали з країни. Про це пише Autocentre.ua, передають Патріоти України.

На поширеному в Facebook відео голова організації Олег Ярошевич та співголова Олександр Чернявський стверджують, що митники на Рава-Руській вимагають від них завіреної нотаріально довіреності на автомобіль. А таких документів у активістів немає. На них вже оформили карту відмови і склали протокол про непокору працівникам Держмитслужби.

Потерпілі планують оскаржити ці документи в суді та притягти митників до кримінальної відповідальності за перевищення службових обов'язків.

Разом із тим, за словами активістів, інший автомобіль, що зіткнувся з такою вимогою, без проблем пропустили на іншому митному переході.

"Хлопців міняти ніким!”: Боєць "Азову", який служить попри втрачену кінцівку, розповів про критичну ситуацію у війську

неділя, 28 квітень 2024, 13:43

Зараз охочих йти до Збройних Сил України, ставати на захист зовсім немає. Люди, що тільки не вигадують: то тут Тису перепливають, топляться в тій. Про це боєць 12-ї бригади НГУ “Азов” на позивний “Ніко” розповів в ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA. Він...

Ілон Маск здійснив неоголошений візит до Китаю

неділя, 28 квітень 2024, 13:14

Генеральний директор Tesla Inc Ілон Маск здійснив неоголошену поїздку до Китаю для перемовин щодо розгортання свого програмного забезпечення для безпілотного керування автомобілями. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. За даними дже...