Американські вчені назвали дату, коли астероїди знищать Землю

​Астероїди, що несуть загибель нашій планеті, наблизяться до неї лише через 1,35 млн років.

Астероїди можуть знищити Землю. Фото: Geektimes.

Прогнози фахівців свідчать про те, що в найближчий мільярд років спокій планети порушать більше 2 тисяч астероїдів. Американські вчені заявили, що астероїди, що несуть загибель Землі, наблизяться до неї лише через 1,35 млн років, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Останнього разу космічний вторженець, що впав на Землю 66 мільйонів років тому, знищив 75% життя на планеті.

Для запобігання атакам з космосу планують використовувати протиракетні установки, які допоможуть знищити астероїд невеликого розміру. Проблема полягає у високій швидкості падіння стороннього небесного тіла, побачити його можна лише в момент горіння в верхніх шарах атмосфери, а "підловити" його на шляху і змінити траєкторію польоту дуже складно.

Як повідомляли Патріоти України, в лютому повз Землю пронесеться астероїд WF9. Якщо він зіткнеться із Землею, може повністю зруйнувати місто або викликати потужне цунамі в разі падіння в воду, вважає астроном, прихильник теорії змови доктор Захарович.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...