Археологи зробили важливу заяву про гробницю Христа в Єрусалимі

​Дослідники впевнені, що гробниця справжня.

Гробниця, де, як вважається, покоїться прах Ісуса Христа. Фото: independent.co.uk.

Археологи встановили походження Гробу Господнього в Єрусалимі, в якому, згідно з легендою, після розп'яття був похований Ісус Христос, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На думку археолога Фредріка Хіберта з National Geographic, вміст гробниці представляє "явний доказ того, що місце поклоніння сучасних паломників дійсно є тією ж самою гробницею, яку римський імператор Костянтин I знайшов в IV столітті".

Після того як археологи підняли білу мармурову плиту, що закриває труну, вони виявили полицю з вапняку, на якій, ймовірно, лежало тіло Ісуса Христа.

Також в гробниці вчені виявили ще одну мармурову плиту, яка раніше була невідома дослідникам. На ній, як вважають дослідники, хрестоносці в XII столітті вигравіювали хрест.

Знайдена археологами мармурова плита була сірого кольору, і була прихована під товстим шаром пилу. Саме виявлення цієї плити, на думку вчених, може вважатися доказом того, що досліджувана ними гробниця є тією ж самою, що була знайдена в IV столітті матір'ю імператора Костянтина I.

Нагадаємо, що зняття плити сталося 26 жовтня. Вчені припускали, що під цією мармуровою плитою, яку встановили в 1555 році, є камінь, на якому, за переказами, покоїлося тіло Ісуса Христа. Саму плиту відправили на реставрацію.

Варто знати: Коли банк зобов'язаний повернути гроші, які зникли з рахунку

вівторок, 7 травень 2024, 6:49

В Україні більшість шахрайських схем відбувається з вини самої жертви. Шахраї за допомогою шкідливих лінків, обманюючи жертв, одержують банківські дані. При цьому банки не компенсують втрати, отримані внаслідок шахрайських дій. У деяких випадках таку к...

Відтермінована пенсія в Україні: Як збільшити розмір виплат і які нюанси треба знати

вівторок, 7 травень 2024, 6:22

За кожен рік роботи після строку виходу пенсія збільшується на 6%, тобто приблизно на 350 гривень на місяць, передають Патріоти України. . Як зазначили у ПФУ, кожна людина має право на вибір щодо отримання пенсії за віком. Вона може вирішити самостійн...