Астрономи відкрили планету, на якій день триває 17 хвилин

Тепер вчені ламають голову над питанням, як при такій величезній масі і швидкості обертання планета не розколюється на частини.

Карликові дали назву J1122 + 25. Фото: iop.org.

Астрономи виявили карликову планету, яка обертається з незвичайною швидкістю. Дослідження опубліковане в Astrophysical Journal Letters, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Карлик-пульсар знаходиться в сузір'ї Лева в 55 світлових роках від Землі. Він в 35 разів важче Юпітера, а температура на поверхні - 726 градусів за Цельсієм.

Найдивовижніше - небесне тіло обертається настільки швидко, що день на ній триває 17 хвилин. Астрофізикам ще належить вивчити як при такій величезній масі і швидкості обертання планета не розколюється на частини.

"Україна мене не ростила і не годувала": Одесит відмовився від мобілізації через "вагому" причину - чим все скінчилося

вівторок, 14 травень 2024, 6:30

В Одесі до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який двічі ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що не хоче служити в армії, бо "Україна його не ростила і не годувала". Про це йдеться у вироку Київського районного суду міста Одеси. За да...

Китайські авто охопили 15% квітневого ринку нових легковиків в Україні - ось які моделі найпопулярніші

вівторок, 14 травень 2024, 6:27

Упродовж минулого місяця українці придбали майже 1,2 тис легкових авто, ввезених з Китаю. Це у півтора раза більше, ніж у квітні 2023 року. Про це повідомляє Асоціація українських автомобілевиробників Укравтопром. З цієї кількості: нових – 845 од. (+66...