Людство як зона недорозвинутого карантину: Вчених спантеличило блокування позаземних радіосигналів низької частоти на шляху до Землі

Швидкі радіо-спалахи (FRB) – це сигнали, які надходять від невідомого джерела в глибокому космосі. Перші такі сигнали були виявлені в 2007 році.

Фото:скрін відео

Вчені, які вивчають радіосигнали з глибокого космосу, виявили дещо надзвичайно неочікуване. Вони не виявили жодних радіо-хвиль на низьких частотах, передають Патріоти України.

І це робить космологічний феномен ще більш дивним. Швидкі радіо-спалахи (FRB) – це сигнали, які надходять від невідомого джерела в глибокому космосі. Перші такі сигнали були виявлені в 2007 році. З того часу ще кілька десятків подібних спалахів були задокументовані.

Вважається, що вони надходять від подій, які супроводжуються викидом великої кількості енергії. Оскільки сигнали тривають лише кілька мілісекунд, виявити точне джерело їхнього походження дуже важко.

Втім, вчені змогли відстежити один FRB і виявити, що він надходить з карликової галактики за три мільярди світлових років від Землі. Це був не звичайний сигнал, оскільки він повторювався. Це дозволило вченим відстежити його і спробувати визначити його джерело. Усі інші FRB виявилися одноразовими подіями, що робить їх дослідження надзвичайно складним.

Команда вчених з австралійського Університету Картін на чолі з Марцінем Соколовським виявили, що FRB не спостерігаються на низьких частотах.

Дослідники направили на одну і ту ж ділянку неба два телескопи:MWA і CSIRO Australian SKA Pathfinder. Останній був використаний для виявлення десятків сигналів з глибокого космосу, про які писали в журналі Nature. Але в той час, як ASKAP виявляв нові FRB, інший телескоп не помічав нічого.

«Коли ASPAP бачить ці надзвичайно яскраві події, а MWA – ні, це говорить нам про те, що відбувається дещо дійсно неочікуване. Або швидкі радіо-спалахи не транслюються на низьких частотах, або ці сигнали блокують на шляху до Землі», - сказав Соколовський.

Джерело: Newsweek

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...