Без заторів та весь у зелені: У мережі показали Хрещатик 1965 року (фото)

Репортер Ірина Пап перша показала, як виглядає реконструйований Хрещатик з висоти пташиного польоту.

Хрещатик 1965 року. Фото: Ірина Пап

Фото Хрещатика 1965 року опублікували в мережі. Автор знімка змогла першою відобразити з висоти пташиного польоту відроджений з руїн центр міста. На фото столиця без пробок і в зелені. Автор старого фото - власний фотокореспондент газети "Известия в Украине" в 50-70 роках киянка Ірина Пап (1917 - 1985). Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ICTV.

Ірина Пап перша показала, як виглядає реконструйований Хрещатик з висоти пташиного польоту. Також їй вдалося першою відобразити пуск найстаріших станцій Київського метрополітену, універсальну електронно-обчислювальну машину "Київ" (так званий комп'ютер), і його творця, молодого кібернетика Віктора Глушкова та інші видатні події.

Останні роки життя фотограф Ірина Пап очолювала Інститут журналістської майстерності при Спілці журналістів України. Вона передавала свою репортерську майстерність молодим колегам. Ірина Пап була зарахована до списку найвідоміших жінок-фоторепортерів світу.

Сучасний Хрещатик. Фото: РБК-Україна

В Україні будуть призначати пенсію за новими правилами: Що змінили в законі

неділя, 5 травень 2024, 9:14

В Україні ухвалили новий закон, який дозволить зараховувати при розрахунку пенсії стаж, набутий в інших крахнах. Зокрема, враховуватиметься страховий стаж, набутий в інших країнах, навіть якщо з цією країною не укладено угоду щодо пенсійного забезпечен...

Члени ВЛК вже не зможуть приймати рішення на власний розсуд: Що змінилося

неділя, 5 травень 2024, 9:05

Члени військово-лікарської комісії тепер не зможуть на власний розсуд приймати рішення щодо придатності чи непридатності військовозобов'язаного. Відтепер вони повинні керуватися чіткими нормами. Про це йдеться у заяві департаменту охорони здоров'я Міні...