Бійка блокадників з поліцією у Слов'янську: Парасюка довелося госпіталізувати (відео)

Правоохоронці застосували проти учасників блокади сльозогінний газ, заявляють волонтери, які підтримують блокування залізничних переїздів в зоні АТО. В результаті нардеп Володимир Парасюк був госпіталізований з опіком легенів.

Інцидент біля Слов'янська. Фото:прес-служба ГУ НП у Донецькій області

У вівторок ввечері через блокпост на в'їзді в Слов'янськ рухалася колона з 13 автомобілів, в яких перебувало понад 35 осіб. Громадяни відмовилися проходити стандартну перевірку і спровокували конфлікт. Про це повідомили у прес-службі поліції Донецької області, передають Патріоти України.

Співробітники поліції, які несуть службу на блокпосту, пояснили громадянам, що вони в'їжджають зі зброєю в зону проведення АТО і попросили перевірити документи на зброю. Однак зазначені особи надати документи відмовилися.

В результаті словесної перепалки виник конфлікт, під час якого громадяни виявляли зневагу до закону, перешкоджали поліцейським виконувати свої службові обов'язки щодо забезпечення громадської безпеки. Присутній на місці народний депутат почав наносити удари співробітникам поліції, намагався вирвати зброю у поліцейських.

Поліція вжила заходів по відновленню правопорядку і стабілізації ситуації. За даним фактом проводиться перевірка. У поліції повідомили, що постраждало 7 співробітників поліції, у них різного ступеня тяжкості травми - вони знаходяться в лікарні. Аброськін додав, що "озвіріла "колона активістів" продовжила рухатися в бік Бахмута".

Правоохоронці застосували проти учасників блокади сльозогінний газ, заявляють волонтери, які підтримують блокування залізничних переїздів в зоні АТО. В результаті народний депутат Володимир Парасюк був госпіталізований з опіком легенів.

"Нацгвардійці стали стіною і не пропускали навіть нардепа Володимира Парасюка. На його запит показати посвідчення не реагували. Наші хлопці стали пробиватися. Нацгвардійці зняли з запобіжників автомати, але нашим на те байдуже. Нарешті, зброю силовики видно побоялися застосувати. Стали бити кийками і застосували газ. Труїли газом з балончиків всіх, включаючи і народного депутата. В результаті троє, в тому числі Володя Парасюк, госпіталізовані (опік легенів газом)", - пише Лаура Литвиненко.

За словами іншого активіста Ігоря Громова, учасники блокади перетнули блокпост, троє з них отруїлися газом. Пізніше активісти повідомили, що їм вдалося дістатися до Бахмута (там встановлено редут блокади). Через деякий час відгукнувся і Парасюк:

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...