Біля "монастиря" УПЦ МП у Києві сталися сутички між прихожанами та активістами (фото)

Так званий настоятель "монастиря" архімандрит Гедеон (Харон) розповів про звернення братії до президента США та американських державних діячів.

Фото:канал24У Києві тривають суперечки навколо так званого монастиря УПЦ МП поблизу історичної пам'ятки – фундаменту Десятинної церкви. У суботу, 3 лютого, на цьому місці відбулися дві акції – прихожан "монастиря" та прибічників "архітекторів", яких звинувачують у спробі підпалу цієї будівлі. Про це йдеться на сайті каналу 24, передають Патріоти України.

Все розпочалося зі звернення так званої братії монастиря, де зазначається, що "під виглядом мирної акції архітекторів, розкольники і язичники за підтримки радикальних угруповань, підбурювані окремими народними депутатами, готують силове захоплення Десятинного монастиря". Відтак там всіх закликали прийти на молебень "щоб стати на захист Альма Матері Церков Київської Русі – Десятинного храму.

Якщо сьогодні знесуть Десятинний храм, завтра радикали прийдуть у ваші храми". Про це пише "Союз православних журналістів". При цьому що від Десятинної церкви залишився лише фундамент – в УПЦ МП вирішили не згадувати. Як і те, що дозволів на будівництво так званого "монастиря" не було.

При цьому настоятель "монастиря" архімандрит Гедеон (Харон) розповів про звернення братії до президента США та американських державних діячів. Все через те, що він є громадянином США і служив капеланом на кораблі ВМС США в Каліфорнії, за що удостоєний урядових нагород.

О 10:00 годині перші прихожани прийшли до будівлі на молебень. Все розпочалося об 11:00 годині.

Розуміючи, що така подія може мати непередбачувані наслідки, на місце події прибули і правоохоронці. Спочатку – просто патрульні поліцейські.

Згодом – бійці Національної гвардії.

О 12:00 прийшли ті, хто підтримає так званих "архітекторів" – Олексія Шемотюка та Олександра Горбаня, яких звинувачують у підпалі будівлі "монастиря".

Сказати, кого в цей час було більше – неможливо. "Союз православних журналістів" дає інформацію про 1500 прихожан, і стільки – активістів.

Активісти були з плакатами у підтримку затриманих. І проти УПЦ МП в Україні.

Після цього розпочалися певні сутички між різними сторонами. Однак без фізичного насилля. І носили вони, скоріш, локальний характер.

Активісти закликали усіх прийти у понеділок, 5 лютого о 10:00 на вулицю Солом'янську, 2 до будівлі Апеляційного суду Києва, де розглядатиметься справа "архітекторів".

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...