Більше, ніж Сонце: Вчені знайшли найбільшу чорну діру у Всесвіті

Вчених найбільше здивувало те, що чорна діра розташована в "космічній глушині".

Вчені припускають, що це найбільший об'єкт з усіх знайдених. Фото: zn.ua.

Американські вчені виявили надмасивну чорну діру, яка приблизно в 17 млрд разів більша за Сонце. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вчені припускають, що це найбільший об'єкт з усіх знайдених до теперішнього часу у Всесвіті. Астроном з Каліфорнійського університету в Берклі Чун-Пей Ма вважає, що нова чорна діра набагато більша за ту, яка розташовується посеред Чумацького Шляху.

"Мені б не хотілося називати нашу чорну діру крихітною, але в ній тільки 4 мільйони сонячних мас, а ми знайшли таку, в якій 17 мільярдів", - заявила вчений. За її словами, найбільше її здивувало розташування нового об'єкта в "космічній глушині".

"Хмарочоси посеред Манхеттена - справа звична. А тут ніби як супервисока будівля в маленькому американському містечку, де побачити подібне аж ніяк не чекаєш. Можливо, що такі жахливі чорні діри набагато більш звичні, ніж раніше прийнято було вважати", - зазначила Ма.

"Великий красень, дуже агресивний": В Одесі рідкісна змія покусала директора зоопарку (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 12:29

В Одесі червонокнижна змія заповзла у житловий сектор та покусала директора Одеського зоопарку, який її ловив, інформують Патріоти України. Як розповів директор звіринця Ігор Біляков, вчора йому зателефонували співробітники ДСНС та розповіли, що на тер...

"Мікровампіри": Вчені розповіли про істот, які харчуються людською кров'ю

четвер, 18 квітень 2024, 12:14

Вчені провели дослідження та підтвердили існування організмів на Землі, які наділені характеристиками вампірів. Йдеться про бактерії, які живляться людською кров’ю. Про це інформує Daily Mail, передають Патріоти України. Як свідчить дослідження вчених ...