Біженець від "путінського режиму" намагався скоїти суїцид у Одесі

Чоловік раніше знищив свій російський паспорт, і через це не може отримати статус біженця та йому нема де і нема за які кошти жити.

Сергій Сахарчук. Фото: "24 канал"

Поставши перед необхідністю залишити черговий тимчасовий притулок, в Одесі намагався вчинити самогубство росіянин Сергій Сахарчук – інвалід, правозахисник, учасник київського Майдану. Незадовго до прийняття забійної дози медикаментів він зробив на своїй сторінці у Фейсбуці короткий запис: "Нависла загроза опинитися на вулиці без засобів до існування". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "24 канал".

Після прибуття "Швидкої допомоги" Сахарчук був доставлений в одеську Єврейську лікарню. Звідки вже пізніше переведений для обстеження в один з психіатричних закладів міста для перевірки стану як горе-самогубця. Але активістам, які допомагали Сергію в останній період, його точне нинішнє місцезнаходження досі невідоме.

Не раз він виступав у ЗМІ та на політичних акціях, публічно знищив свій російський паспорт під час протестів перед консульством РФ в Одесі в 2015 році. Сахарчук вже роками намагається отримати в Україні офіційний статус біженця. Однак наштовхується, як і багато інших втікачів від путінської системи, відчайдушний і шалений опір бюрократів з Державної міграційної служби України. Тягнуться нескінченні судові розгляди.

При цьому він знаходиться під постійною загрозою депортації в РФ, та інваліду-правозахиснику жити в Україні просто ніде і нема за що. Бездушність, саботаж Міграційної служби, а також і в цілому слабкий інтерес українського суспільства до проблем біженців від Путіна, довели інваліда до самої останньої межі. Хотілося б сподіватися, що повернення ще можливо.

Втік зі служби, ще й вихвалявся цим: ДБР затримало дезертира з Франківщини

четвер, 9 травень 2024, 17:28

Правоохоронці затримали військовослужбовця, який вихвалявся, що не повернеться на службу та підбурював до втечі інших військових.Про це повідомили у Державному бюро розслідувань, передає "Еспресо.Захід". Фігурант проходив службу в одній з військових ча...

Влаштували провокацію: Хакери зламали супутниковий ефір низки українських каналів і запустили показ параду в Москві

четвер, 9 травень 2024, 16:45

Росіяни зламали супутниковий ефір каналів груп StarLight Media та «Інтер» і запустили трансляцію параду в Москві на Красній площі. Про це свідчать відео, які почали з’являтися в телеграм-каналах. . Цю ж інформацію підтвердили «Детектору медіа» і в Нац...