Бізнес іде у школи: Київських школярів навчать програмувати для Android

У двох київських ліцеях стартував пілотний проект "IT-школа Samsung".

Фото:http://nv.ua/

Бізнес вирішив допомогти реформам української середньої освіти і готувати школярів до майбутнього в цифровій економіці. У двох київських ліцеях стартував пілотний проект "IT-школа Samsung". 35 старшокласників почали вивчати основи програмування на сучасній техніці з актуальними для сьогоднішнього ринку технологіями.Про це пише Новое время, інформують Патріоти України.

"Випускник не вміє застосовувати отримані знання в житті. Він як фарширована риба, розумієте? Ніби риба, але не плаває", - визнає проблеми вітчизняної освіти один з директорів українських шкіл. Велику кількість дискусій і проектів за останні роки присвятили саме середній освіті, як і її реформі.

Основний їхній висновок — система застаріла і давно потребує змін. В першу чергу тих, які відповідають духу технологічної епохи, визнають як ініціативні батьки, так і чиновники.

Міністерство освіти України запропонувало обговорити концепцію "Нової школи". На думку авторів проекту, школу потрібно пристосувати під потреби так званих "мілленіалів". Так називають людей, народжених уже в незалежній Україні, для яких інтернет і цифрові пристрої стали невід'ємною частиною життя.

Автори ідей "Нової школи" впевнені, що освіта повинна повернутися в авангард суспільних змін і відповідати орієнтирам нового покоління. Зокрема, того, що межі між роботою, навчанням, відпочинком і розвагами розмилися.

В аналізі Світового економічного форуму "Майбутнє професій" говориться, що розвиток серед іншого штучного інтелекту і цифрових технологій призведе до скорочення п'яти мільйонів робочих місць. Однак ці ж фактори створять мільйони нових робочих місць, які вимагають іншого рівня знань. В основному, припускають експерти, вакансії будуть доступні в областях, що вимагають програмістських навичок.

Українська "Нова школа" також планує відповісти на цей виклик. У числі ключових навичок потенційного випускника проект називає "інформаційну грамотність, основи програмування та алгоритмічне мислення". Зацікавлений в цьому і бізнес, який прагне виховувати утворене і вміле покоління.

З цією амбітною метою Samsung Electronics Україна відкрила в двох школах Києва спеціальні комп'ютерні класи. З 10 листопада школярі, які пройшли відбір, почали вивчати програмування в Русанівському і природничо-науковому ліцеї №145. Компанія ж повністю укомплектувала класи технікою і розробила план навчання.

Програма проекту "IT-школа Samsung2 пропонується на один навчальний рік. У неї входять шість модулів - основи програмування на мові Java і C, об'єктно-орієнтоване програмування на мові Java під Android, основи інформаційної безпеки, введення в системи управління базами даних на прикладі SQLite, а також введення в World Wide Web.

Квиток в цифровий світ

"Учні отримають практичні навички щодо створення додатків для мобільних платформ в цілому і операційної системи Android зокрема. У ролі викладачів виступають практикуючі фахівці - співробітники українського центру розробок і досліджень Samsung", - розповіла голова відділу корпоративного маркетингу компанії Людмила Притула.

Проект став пілотною освітньою ініціативою Samsung. Компанія має намір «випробувати» його на території України в 2016-2017 навчальному році. Після успішної перевірки техногігант має намір продовжити його і розширити на інші міста України. Навчання програмуванню безкоштовне, викладачі роблять ставку на неформальну освіту.

Таким чином, впевнені в Samsung, працьовиті і мотивовані школярі відкриють для себе світ програмування та отримають навички для реалізації власних проектів. "Квиток в цифровий світ" розрахований на учнів 7-11 класів.

Завершуючи курс, учні "IT-школа Samsung" готують індивідуальну "дипломну роботу". Для цього вони самостійно розробляють і створюють власний мобільний додаток для платформи Android. Таке завдання відповідає ідеям "мілленіалів" - поєднувати навчання, розваги і наполегливу працю. Сам проект готує українських школярів до економіки майбутнього, де знання будуть грати одну з головних ролей.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...