Боротьба з корупцією: Електронне декларування доходів чиновників запрацює з 15 серпня - Нацагентство з питань запобігання корупції

Починаючи з моменту запуску, першими - протягом 60 днів, декларації повинні подати особи, які відповідно до статті 50 Закону України "Про запобігання корупції" займають відповідальне та особливо відповідальне становище.

Ілюстрація:facebook

Сьогодні на вечірньому засіданні Національного агентства з питань запобігання корупції затверджено рішення про дату початку роботи системи подачі і оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Про це йдеться в повідомленні на сторінці Національного агентства по запобіганню корупції в Facebook, передають Патріоти України.

В інформації зазначається: "Крім цього, також були затверджені рішення і визначено порядок функціонування Єдиного державного реєстру декларацій осіб, порядок формування, ведення та опублікування інформації, форму декларації, форму повідомлення про істотні зміни в майновому стані декларанта, технічні вимоги до заповнення полів форми декларації і форми повідомлення. Всі нормативні документи найближчим часом будуть передані в Міністерство юстиції України на реєстрацію.

"Я хочу подякувати нашим партнерам - експертам Програми Розвитку ООН United Nations Development Programme (UNDP) Ukraine, World Bank Ukraine, всім працівникам НАЗК за напружену роботу. Сьогодні дійсно історичний день", - зазначив член НАЗК Руслан Радецький, який за розподілом обов'язків несе відповідальність за запуск системи електронного декларування.

Відповідно до рішення НАЗК, система е-декларування почне працювати о 00 годині 00 хвилин 15 серпня 2016 року.

Починаючи з моменту запуску, першими - протягом 60 днів, декларації повинні подати особи, які відповідно до статті 50 Закону України "Про запобігання корупції" займають відповідальне та особливо відповідальне становище. Це близько 50 тисяч чиновників - починаючи від Президента, глави Уряду, народних депутатів, міністрів і закінчуючи керівниками департаментів виконавчих органів влади. Всі інші державні службовці почнуть заповнювати електронні декларації вже з 1 січня 2017 року.

Відповідно до прийнятих рішень, кожен декларант пройде електронну ідентифікацію за допомогою електронного цифрового підпису або BankID і матиме свій персональний електронний кабінет "на сайті НАЗК.

Декларації будуть подаватися через сайт НАЗК шляхом заповнення відповідних форм і в порядку, встановленому Законом України "Про запобігання корупції". Перевірку декларацій покладено на Департамент фінансового контролю та моніторингу способу життя.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...