"Бить своих, чтобы чужие боялись": У Держдумі готові визнати домашнє насильство законним

Редакцію закону про покарання за побої родичів голова комітету РФ з питань сім'ї, жінок і дітей Олена Мізуліна вважає "антисімейною".

Ілюстрація. Фото: ewelerclub.infoОлена Мізуліна запропонувала виключити побої щодо близьких осіб з числа злочинів і перевести їх у розряд адміністративних правопорушень. Відповідний законопроект внесений в середу в Держдуму, передають Патріоти України про повідомлення російських ЗМІ.

“Автори поправок наполягають на виключенні побоїв щодо близьких осіб з числа злочинів. Побої щодо членів сім'ї та інших близьких осіб повинні бути віднесені до адміністративних правопорушень", – йдеться в повідомленні прес-служби Мізулиної.

4 липня президент Росії Володимир Путін підписав закон, який переводить побої без заподіяння шкоди здоров'я і несплату аліментів у розряд адміністративних правопорушень. При цьому кримінальна відповідальність за побої зберігається, якщо вони вчинені у відношенні близьких осіб. Мізуліна вважала таку редакцію закону спірною і антисімейною.

"За ляпанець в сім'ї можна отримати до двох років і тавро "злочинця" на все життя, за побої на вулиці – штраф до 40 тисяч рублів. Така ситуація неприпустима! Необхідно правити кримінальний закон і прибирати ці абсурдні положення", – заявила раніше Мізуліна. Пункт про побої, завдані близьким, був введений під тиском правозахисників. Вони вважали, що декриміналізація побоїв може призвести до зростання домашнього насильства.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...