Через спалах кору: В Одесі дітям заборонили відвідувати школи та дитсадки без щеплень

Згідно з даними моніторингу інфекційної захворюваності, за станом на 22 грудня 2017 року діагноз "кір" був підтверджений у 597 одеситів, з яких 373 - виявилися діти.

Ілюстрація:Факти

Через спалах кору в Одесі нещепленим дітям заборонили відвідувати школи і дитячі сади, щоб не допускати нову епідемію у колективах. Відповідне рішення прийняла комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Одеської міськради, передають Патріоти України з посиланням на прес-служба відомства.

"Наразі школярі перебувають на зимових канікулах. Медики рекомендують батькам не щеплених від кору дітей використовувати цей час для проведення імунізації та забезпечення ефективного захисту дітей від кору. Вакцина КПК "Пріорікс" виробництва Бельгії від кору, паротиту та краснухи є у всіх дитячих поліклініках Одеси", - сказано в повідомленні.

Згідно з даними моніторингу інфекційної захворюваності, за станом на 22 грудня 2017 року діагноз "кір" був підтверджений у 597 одеситів, з яких 373 - виявилися діти.

27 грудня того ж року в Одесі було зареєстровано 12 спалахів цього захворювання. Два випадки -в організованих дитячих колективах, де вихованці були щепленими.

"Для створення колективного імунітету від кору охоплення профілактичними щепленнями має становити 95%", - зазначили в комітеті. < /p>

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...