Черговий будівельний скандал: Навколо музею Пирогово у Києві можуть вирости багатоповерхівки

Музейники запевняють: поля навколо Музею охороняються державою з 2005 року. Але, незважаючи на це, минулого року Київрада затвердила інший план, яким на цьому місці передбачено будівництво житлового кварталу.

Музей в Пирогово. Ілюстрація:www.youtube.com

Замість пшеничних полів – багатоповерхівки. Навколо відомого Музею народної архітектури і побуту в Пирогово на околиці Києва, незабаром може з'явитися новий житловий квартал. Про це пише Сегодня, передають Патріоти України.

Сьогодні навколо музею – поле. Втім, незабаром тут може вирости новий житловий квартал. "Це наша охоронна зона і, практично, така забудова руйнує історико-культурне середовище навколо музею", – скаржиться Ігор Паньків, заступник директора з наукової та культурно-просвітницької роботи Національного Музею народної архітектури і побуту в Пирогово.

Він згадує: раніше ці поля засівали пшеницею. "Коли людина заходила – то вже бачила класичний сільський пейзаж – з лівого боку ліс, з правого боку пшениця. І вона уже була готова морально побачити, яким чином жили люди раніше", – говорить Ігор Паньків.

Музейники запевняють: поля навколо Музею охороняються державою з 2005 року. Але, незважаючи на це, минулого року Київрада затвердила інший план, яким на цьому місці передбачено будівництво багатоповерхівок. Проти виступили співробітники музею і громадськість.

"Жодна влада не змогла забудувати територію навколо музею – ні радянська влада, ні за яких попередніх президентів України. Треба в цьому ставити крапку і надійно захищати охоронні зони музею", – говорить Михайло Погребецький, громадський активіст.

Доля 10 гектарів, які хочуть віддати під забудову, мала вирішитися на минулій сесії Київради. Втім, депутати зняли питання з порядку денного. Щоб ще раз перевірити: чи дійсно це охоронна зона.

"У детальному плані території висновки з міністерства культури: з охороною спадщини вказана земельна ділянка не підпадає під охоронні землі парку Пирогово. За детальним планом території – там не буде висотне будівництво в 9 поверхів", – говорить Олександр Міщенко, голова постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Музейники ж не здаються. І якщо Київрада таки дозволить будівництво, – обіцяють оскаржити це рішення в суді.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...