Черговий російський "зашквар" нацвідбору "Євробачення-2019": Переможниця конкурсу MARUV може не поїхати на фінал до Тель-Авіву через гастролі в РФ

Офіційне оголошення представника від України на «Євробаченні-2019» відбудеться протягом 48 годин, по завершенні перевірки музикантів на відповідність умовам і після підписання договору.

Переможниця національного відбору MARUV може не поїхати в Тель-Авів представляти Україну на музичному конкурсі Євробачення. Про це вже встигли заявити члени правління Громадського мовника і віце-прем'єр міністр України, зазначають Патріоти України.

«Друзі, ми нагадуємо, що СТБ проводить відбір. А НГТУ підписує договір з виконавцем. Рішення НГТУ буде скоро», - написала член правління Олександра Кольцова.

Віце-прем'єр міністр України Владислав Кириленко на своїй сторінці в facebook повторив, що не може України представляти артист, який влаштовує гастролі в країні-агресорі і планує це робити і далі. Міністр додав, що в зв'язку з цим історія з учасником від Києва ще далека від завершення.

Громадський мовник повідомив, що «надав переможцю нацвідбору на ознайомлення договір з умовами участі в міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення». Офіційне оголошення представника від України на «Євробаченні-2019» відбудеться по завершенні перевірки музикантів на відповідність умовам і після підписання договору».

Голова правління «Національної громадської телерадіокомпанії України» Зураб Аласанія за кілька годин до фіналу написав, що більшість учасників відбору так чи інакше пов'язані з Росією.

«Це свідчить про набагато гіршу і небезпечну річ. А саме: в той час, коли українське суспільство шукає і виробляє нові правила безпеки в стані війни, яку РФ веде з Україною, - українська сфера культури в цілому і музики зокрема (особливо - шоу-бізнес) - все ще інтегрована в російщину більше, ніж ми з вами представляємо. І звичайно більше, ніж нам хотілося б», - пише він.

Тим часом Мережа вже вибухнула і через проросійський відбір учасників до ефірів національної складової Євробачення-2019, і громадянську позицію MARUV. Дісталось і суддям, котрі MARUV спустили на гальмах те, що навіть не робили "розіп'яті" ними кримський дует ANNA MARIA - гастролі в державі-агресорі. Нагадаємо, у MARUV 28 лютого і 5 квітня заплановані виступи в Москві, а 6 квітня співачка відіграє перший сольний концерт у столиці РФ. І від планів своїх наразі не відмовилась.

"Жорстоке та безжальне пекло. Слабким там не вижити": Оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини

середа, 24 квітень 2024, 16:56

Подружжя фотографів Костянтин і Влада Ліберови опублікували відео знищеного села Кринки на лівому березі Херсонської області, де тримають плацдарм українські військові, передають Патріоти України. Дослівно: "Кринки. Село на півдні України, лівий берег...

"Єдине, що ми можемо зробити": У ЄС відреагували на зупинку надання консульських послуг українським чоловікам за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 16:52

У Єврокомісії відреагували на зупинку надання консульських послуг чоловікам з України за кордоном. Там заявили, що в питаннях тимчасового захисту немає розрізнення щодо статі, водночас пообіцяли взяти до уваги оголошення Міністерства закордонних справ ...